ukenru
ssha-ta-pivdenna-koreya-zapuskayut-raketi-v-more-u-vidpovid-pivnichniy-koreyi

США та Південна Корея запускають ракети в море у відповідь Північній Кореї

 • 131232 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. Збройні сили США та Південної Кореї запустили в море вісім балістичних ракет, демонструючи силу, що відповідає демонстрації північнокорейських ракет днем ​​раніше, що продовжило провокаційну серію демонстрацій зброї. Про це повідомляє УНН з посиланням на АР.

Деталі

За даними Об’єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї та Південної Кореї, навчання з бойового вогню задіяли вісім ракет армійської тактичної ракетної системи – одну американську та сім південнокорейських – які були випущені у східні води Південної Кореї через 10 хвилин після повідомлень щодо безпеки повітряного та морського транспорту.

У південнокорейських військових повідомили, що запуски ракет були спрямовані на демонстрацію здатності швидко і точно реагувати на напади Північної Кореї.

Збройні сили Південної Кореї в неділю виявили, що Північна Корея випустила вісім ракет малої дальності протягом 35 хвилин щонайменше з чотирьох різних місць, у тому числі із західного та східного прибережних районів і двох внутрішніх районів на північ від столиці Пхеньяну та поблизу неї, у тому, що, здавалося, було одноденний рекорд балістичних запусків країни.

Це був 18-й раунд ракетних випробувань Північною Кореєю лише у 2022 році — серія, яка включала перші запуски міжконтинентальних балістичних ракет країни за майже п’ять років.

Офіційні особи Південної Кореї та США також стверджують, що Північна Корея готується провести своє перше ядерне випробування з вересня 2017 року, оскільки лідер Кім Чен Ин виходить на межу, спрямований на укріплення статусу КНДР як ядерної держави та переговори про економічні поступки та поступки в безпеці з позиції сили.

Збройні сили США та Південної Кореї провели подібні навчання з бойової стрільби після попередніх балістичних запусків Північної Кореї 25 травня, які, як стверджують військові Південної Кореї, включали міжконтинентальну балонську ракету, яка летіла на траєкторії середньої дальності, та дві зброї малої дальності. Ці випробування відбулися, коли Байден завершив свою поїздку до Південної Кореї та Японії, де він підтвердив зобов’язання США захищати обох союзників.

Нагадаємо

Північна Корея запустила 8 балістичних ракет у бік Японського моря.

Українські Національні Новини

Новини Світу