ssha-rozshirili-ta-posilili-sanktsiyi-proti-rosiyi

США розширили та посилили санкції проти росії

 • 1178577 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Мінфін США розширює і посилює санкції проти росії. Спрямовані, зокрема, на металургію і видобуток корисних копалин, що дає змогу націлюватися на джерело доходів путіна. Дії вжито в координації з G7, повідомляє Мінфін США, пише УНН.

Цитата

"У межах одного зі своїх найзначніших санкційних заходів на сьогодні Міністерство фінансів оголошує про нову постанову, спрямовану проти металургійного та гірничодобувного секторів економіки рф,... а також накладає санкції на 22 фізичних та 83 юридичні особи", - ідеться в повідомленні.

Деталі

Як зазначено, сьогоднішні дії вжито разом із додатковими заходами, ухваленими Держдепом, Мінторгівлі та Офісом торговельного представника США в координації з союзниками і партнерами по G7.

"Крім того, поки росія шукає способи ухилитися від санкцій і експортного контролю, уряд США нарощує зусилля з протидії такому ухиленню по всьому світу. Сьогоднішні дії включають в себе накладення санкцій на понад 30 осіб і компаній з третіх країн, пов'язаних із зусиллями росії щодо ухилення від санкцій, у тому числі пов'язаних з незаконним обігом зброї і незаконним фінансуванням", - повідомляє Мінфін США.

Також зазначено, що "в той час як російські банки, що представляють понад 80% всіх активів російського банківського сектору, вже перебувають під санкціями США та міжнародними санкціями, сьогодні OFAC вносить до списку понад дюжину фінансових установ у росії, включно з одним із десяти найбільших банків за вартістю активів". "Відомо, що суб'єкти, які перебувають під санкціями, звертаються до дрібніших банків, а також до компаній з управління активами, намагаючись обійти санкції, оскільки росія шукає нові шляхи доступу до міжнародної фінансової системи", - додали у відомстві.

Як повідомляється, запроваджуються "санкції проти багатьох російських банків, а також проти юридичних і фізичних осіб, пов'язаних з управлінням капіталом, які відіграють ключову роль у російському секторі фінансових послуг".

Сьогодні OFAC внесло до списку такі російські банки за діяльність у сфері фінансових послуг економіки рф:

  • ПАТ "Кредитний банк москви", що входить до десятки найбільших банків росії за розміром активів і розташоване в москві, є найбільшим недержавним публічним банком рф. Європейський Союз відключив його від міжнародної платіжної системи SWIFT у червні 2022 року і повністю заблокував банк у грудні 2022 року. 
  • АТ Комерційний Банк "Ланта Банк", банк, розташований у місті москва.
  • ПАТ Комерційний Банк "Металургійний Інвестиційний Банк" (Металлінвестбанк), банк, розташований у москві. Металлінвестбанк використовував альтернативні платіжні шляхи для полегшення отримання платежів за російський експорт.
  • ПАТ "МТС Банк", банк, розташований у москві та Абу-Дабі. Велика Британія також внесла цей банк до санкційного списку сьогодні.
  • Новосибірський соціальний комерційний банк «Лівобережний», ПАТ - банк, розташований у місті новосибірську.
  • "Банк Санкт-Петербург", ПАТ, банк, розташований у санкт-петербурзі. Велика Британія також внесла цей банк до санкційного списку сьогодні.
  • Акціонерно-комерційний банк «Примор'я» - банк, розташований у владивостоці.
  • ПАТ «СДМ-Банк», банк, розташований у москві.
  • ПАТ "Уральський банк реконструкції і розвитку" (УБРіР), банк, розташований в єкатеринбурзі. УБРіР також перебував під санкціями Канади та Великої Британії.
  • ПАТ "Банк Уралсіб", банк, розташований у москві. Велика Британія також внесла цей банк до санкційного списку сьогодні.
  • "Банк Зеніт", ПАТ, банк, розташований у москві. Велика Британія також внесла цей банк до санкційного списку сьогодні.

Як повідомляє Білий дім, також США з 10 березня вводять 200% мито на імпорт алюмінію та алюмінієвих продуктів з росії.

Доповнення

Британія запроваджує санкції проти російської еліти та заборону на експорт до рф товарів, які до використовували у війні проти України.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    США розширили та посилили санкції проти росії

     • 1178577 переглядiв

    Зеленський подякував Байдену за нові пакети допомоги

     • 836280 переглядiв

    Активіст вручив "торт смерті" послу росії в Сербії

     • 2090632 переглядiв