ukenru
ssha-prodovzhat-ekspluatatsiyu-mks-do-2030-roku

США продовжать експлуатацію МКС до 2030 року

 • 15214 переглядiв

КИЇВ. 2 січня. УНН. Білий дім дав вказівку НАСА продовжити участь США в Міжнародній космічній станції до 2030 року. Раніше планувалось, що станція зійде з орбіти в 2024 році і згорить в атмосфері Землі. Про це пише УНН із посиланням на Голос Америки.

Деталі

Зазначається, що в НАСА привітали рішення продовжити роботу станції: "Продовження участі Сполучених Штатів в МКС посилить інновації та конкурентність а також просування досліджень та технологій, необхідних, щоб здійснити першу подорож жінки а також особи не білої раси на Місяць в рамках програми НАСА "Артеміда" і прокласти шлях для того, щоб вперше відправити людей на Марс", - заявив адміністратор НАСА Білл Нельсон.

Нельсон наголосив на важливих дослідженнях, проведених на МКС за більш ніж 20 років перебування станції на орбіті.

Для того, щоб продовжити роботу станції, НАСА має провести переговори з іншими учасниками проекту: космічними агенціями Канади, Європи, Японії та Росії, а також переконати американський Конгрес продовжити фінансування МКС після 2024 року.

НАСА також уклало контракти з приватними компаніями на побудову космічних станцій, які мають замінити МКС.
Нагадаємо

Раніше, астронавти вийшли у відкритий космос, аби полагодити несправну антенну систему Міжнародної космічної станції. Фахівці успішно впорались із першим зі своїх завдань.

Українські Національні Новини

Новини Світу