ukenru
ssha-priynyali-znachno-zhorstkishi-sanktsiyi-proti-rosiyi-nizh-ukrayina-ekspert

США прийняли значно жорсткіші санкції проти Росії, ніж Україна - експерт

 • 16390 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. США запровадили значно жорсткіші санкції проти Росії, ніж Україна. Про це у коментарі УНН заявив голова Міжнародної ліги захисту прав громадян Едуард Багіров, коментуючи "кремлівський список".

"Політична влада США дала чітко зрозуміти всьому світу, що США будуть знищувати економічно всіх, хто попав у цей санкційний список. Не дивлячись на економічні складності і проблеми, які створюють для економіки США ці санкції, вони в свій час спрацюють", - сказав він.

Водночас, антиросійські санкції РНБО України набагато лояльніші, впевнений Е.Багіров.

"Що стосується української влади, то вони так само зі свого боку ввели санкційні рішення економічного характеру проти РФ, але всі вони були половинчасті. І це бачать експерти, міжнародні партнери і вони всі здивовані, чому не приймаються жорсткі санкції проти країни-агресора РФ", - сказав експерт.

Питання щодо санкційного списку РНБО є і в бізнес-омбудсмена. У його листі Президенту Петру Порошенко він просить підтвердити підстави введення санкцій щодо лотерейного оператора "М.С.Л.", а за відсутністю таких відновити порушені права цієї компанії.

Е.Багіров у свою чергу вважає запровадження Україною санкцій проти приватного бізнесу взагалі помилкою.

"Я не раз говорив і виступав проти того, щоб держава використовувала закони проти комерційних компаній", - наголосив він.

Українські Національні Новини

Політика