ssha-potopyly-try-chovny-khusytiv-u-chervonomu-mori

США потопили три човни хуситів у Червоному морі

 • 42645 переглядiв

Гелікоптери ВМС США потопили три катери хуситів, що атакували торговельне судно в Червоному морі.

Невеликі човни хуситів атакували торгове судно і вертольоти ВМС США в південній частині Червоного моря. Гелікоптери США відкрили вогонь у відповідь та потопили три з чотирьох човнів. Про це УНН повідомляє з посиланням на Центральне командування США. 

Деталі

Зазначається, що 31 грудня контейнеровоз MAERSK HANGZHOU подав другий сигнал лиха менш ніж за 24 години, повідомивши, що його атакували чотири малі човни хуситів, яких підтримує Іран.

Невеликі човни, що прибули з районів, контрольованих хуситами в Ємені, обстріляли екіпаж і зі стрілецької зброї MAERSK HANGZHOU, підійшовши на 20 метрів від судна, і спробували піднятися на борт судна.

Контрактна група охорони на MAERSK HANZGHOU відкрила вогонь у відповідь. Американські гелікоптери USS EISENHOWER (CVN 69) і GRAVELY (DDG 107) відповіли на сигнал лиха, і під час передачі словесного сигналу малим човнам, малі човни обстріляли вертольоти США зі збройним екіпажем та стрілецькою зброєю. Гелікоптери ВМС США відкрили вогонь у відповідь у порядку самооборони, потопивши три з чотирьох невеликих човнів і вбивши екіпаж. Четвертий човен покинув район

- йдеться в повідомленні. 

Повідомляється, що не було пошкоджено особовий склад США чи обладнання. 

Доповнення 

Раніше повідомлялося, що США 30 грудня збили дві протикорабельні балістичні ракети, випущені з районів, контрольованих хуситами в Ємені, у бік контейнеровоза у південній частині Червоного моря. 

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    США потопили три човни хуситів у Червоному морі

     • 42645 переглядiв

    У Києві затримали серійного квартирного злодія

     • 57713 переглядiв