ssha-postavliat-taivaniu-66-novykh-vynyshchuvachiv-f-16-do-kintsia-2026-roku

США поставлять Тайваню 66 нових винищувачів F-16 до кінця 2026 року

 • 33541 переглядiв

США планують модернізувати і поставити 66 нових винищувачів F-16 Тайваню до 2026 року, незважаючи на побоювання щодо затримок через розширення військової допомоги Україні та Ізраїлю.

США продовжують посилення ВПС Тайваню винищувачами F-16, попри труднощі через розширення зобов'язань з військової допомоги Україні та Ізраїлю. Про це повідомляє Bloomberg, передає УНН.

Деталі

У Пентагоні підтвердили, що продовжують програму модернізації та посилення ВПС Тайваню винищувачами F-16, попри складнощі через розширення зобов'язань щодо військової допомоги Україні та Ізраїлю.

Зазначається, що до Пентагона група американських законодавців направила листа, у якому висловлювалося занепокоєння тим, що постачання винищувачів Тайваню можуть бути відкладені через конкуруючі зобов'язання США з військової допомоги Україні та Ізраїлю.

Члени Палати представників Конгресу зазначали у листі, що затримки з модернізацією тайванських F-16 наближаються до трьох років через брак компонентів, а постачання 66 нових літаків від Lockheed Martin було відкладено "більш ніж на 15 місяців через проблеми з оновленням програмного забезпечення".

Законодавці наголошують, що США "не можуть дозволити собі надто багато обіцяти і не виконувати свої зобов'язання перед нашими найближчими друзями".

Заступник секретаря у справах ВПС у Пентагоні Ендрю Хантер у відповіді конгресменам написав, що модернізацію вже пройшли 136 тайванських F-16, а три, що залишилися, будуть готові "найближчим часом". Щодо 66 нових літаків, то їх планується постачити Тайваню до кінця 2026 року.

Китай висловлює рішуче незадоволення з приводу продажу США зброї Тайваню19.12.23, 09:54

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У США попереджають про підробки ліків від діабету Ozempic

     • 30842 переглядiв

    Франція закриває своє посольство у Нігері

     • 31036 переглядiв

    На Одещині вибухи, працює ППО

     • 42129 переглядiв