ssha-poperedili-kitay-pro-pidtrimku-rosiyi-u-viyni-z-ukrayinoyu

США попередили Китай про підтримку росії у війні з Україною

 • 511826 переглядiв

КИЇВ. 9 липня. УНН. Адміністрація президента США Джо Байдена попередила Китай щодо підтримки росії у війні проти України. Зокрема, Білий дім натякнув на вихід американських та європейських компаній із країни. Про це заявив президент Сполучених Штатів Джо Байден, пише CNN, передає УНН. УНН.

Деталі

Байден вважає, що існує спосіб, який допоможе врегулювати, налагодити робочі відносини з Китаєм, які будуть вигідні і Вашингтону, і Пекіну.

"Я також дзвонив йому (голові КНР Сі Цзіньпіну, - ред.) після його зустрічі з росіянами щодо цих нових відносин тощо. І я сказав: "Це не загроза. Це спостереження". Я сказав: "Відколи росія увійшла до України, 600 американських корпорацій пішли з росії. А ви сказали мені, що ваша економіка залежить від інвестицій із Європи та США. Будьте обережні. Будьте обережні", - наголосив Байден.

За словами американського лідера, глава Китаю не став із ним сперечатися і зазначив, що Китай "не пішов на поводу у росії".

"Він говорить про те, що ядерна війна - це катастрофа, є така річ, як безпека, яка потрібна. Тож, я думаю, ми можемо працювати над цим", - додав Байден.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай прийняв російські військові кораблі: будуть проводити спільні навчання

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі