ssha-pislia-zavershennia-viiny-mizh-izrailem-i-khamas-kliuchovu-rol-v-upravlinni-anklavom-maie-vidihravaty-palestynska-administratsiia

США: після завершення війни між Ізраїлем і ХАМАС, ключову роль в управлінні анклавом має відігравати Палестинська адміністрація

 • 24112 переглядiв

Радник з національної безпеки США Джейк Салліван, розмовляючи з президентом Махмудом Аббасом заявив, що для Ізраїлю не буде ні "розумним", ні "правильним" знову окупувати Газу. Білий дім підтримує повернення сил безпеки Палестинської адміністрації до керівництва cектором Газа. США також очікують, що наступний етап війни в Газі включатиме "точні" операції керовані розвідкою.

Сполучені Штати обговорюють, як міг би виглядати післявоєнний сектор Газа. Радник США з національної безпеки Джейк Салліван на брифінгу в Тель-Авіві наголосив, що для Ізраїлю "не буде сенсу" повторно окупувати Газу – таку думку американський чиновник також підтвердив, розмовляючи з президентом Палестини Махмудом Аббасом. Про це повідомляє УНН, із посиланням на Fox News та Financial Times.

Деталі

Головними темами зустрічі радника з національної безпеки США Джейка Саллівана і президента Палестинської автономії Махмуда Аббаса у п'ятницю стали питання обговорення шляхів "оновлення та оживлення" Палестинської влади та збільшення підтримки її сил безпеки. 

Адміністрація президента США Джо Байдена підтримує, щоб палестинські сили безпеки мали можливість відновити управління сектором Газа. Зокрема, виступаючи на брифінгу в Тель-Авіві в п’ятницю, Салліван повідомив, що США ведуть "інтенсивні" дискусії з Ізраїлем щодо часових рамок переходу до нової палестинської адміністрації, оскільки для Ізраїлю "не буде сенсу" повторно окуповувати Газу.

Салліван також підкреслив, що позиція США щодо майбутнього Гази "чітка".

Ми не віримо, що для Ізраїлю має сенс чи це правильно, щоб Ізраїль окупував Газу в довгостроковій перспективі та . . . ми хотіли б, щоб зрештою цей перехід відбувся

 – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Bloomberg: Британія досі не покарала нікого, хто порушив санкції проти рф

Разом з тим, зауважує Fox News, повернення палестинських сил безпеки до Гази може спричинити сильну опозицію з боку Ізраїлю, оскільки країна прагне зберегти в смузі безпекову присутність на невизначений термін і, відповідно, не прийме післявоєнного закріплення Палестинської автономії.

Доповнення

На цьому тижні адміністрація президента США Джо Байдена висловила занепокоєння нездатністю Ізраїлю зменшити кількість жертв серед цивільного населення і його планами щодо майбутнього Гази, але Білий дім продовжує надавати Ізраїлю щиру підтримку, постачаючи зброю і надаючи дипломатичну підтримку.

Я хочу, щоб вони були зосереджені на тому, як рятувати життя цивільних. .. Не припиняйте переслідувати ХАМАС, але будьте обережнішими

- сказав Байден у четвер.

За даними Білого дому, Салліван говорив з керівництвом Ізраїлю про можливий перехід до військових "операцій меншої інтенсивності". 

Це питання для "десь у найближчому майбутньому. Я не хочу прив'язуватися до певного часу.

- заявив у четвер у Вашингтоні директор із комунікацій Ради національної безпеки Джон Кірбі.

Кірбі не сказав, як може виглядати така військова операція, і послався на уряд Ізраїлю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більшість українців симпатизують Ізраїлю, а не Палестині у його конфлікті с ХАМАСом – опитування

Ігор Тележніков

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Бундестаг схвалив додатковий бюджет Німеччини на 2023 рік

     • 25266 переглядiв

    Армія рф обстріляла Херсон з артилерії, двоє поранених

     • 24075 переглядiв