ukenru
ssha-ozbroyeni-do-zubiv-zbroyi-bilshe-nizh-mirnikh-zhiteliv

США "озброєні до зубів": зброї більше, ніж мирних жителів

 • 523614 переглядiв

КИЇВ. 26 травня. УНН. США – єдина країна у світі, де кількість цивільної зброї перевищує кількість людей, йдеться у швейцарському огляді стрілецької зброї (SAS), передає УНН.

Деталі

Це також єдина країна, де щороку відбувається хоча б одна масова стрілянина, повідомляє CNN із посиланням на опитування.

У звіті йдеться, що на кожні 100 американців припадає 120,5 одиниць зброї, що є шокуючими цифрами на тлі масової стрілянини у вівторок у початковій школі Робба в Техасі, внаслідок якої загинула 21 особа, більшість із яких діти.

Фолклендські острови йдуть у списку після США з приблизно 62 рушницями на 100 осіб, а Ємен займає третє місце за кількістю володіння зброєю з 53 рушницями на 100 осіб.

Навпаки, у деяких країнах, таких як Південна Корея та Японія, цей показник коливається в районі 0,2, що близько до нуля.

За оцінками дослідження SAS, американці мають 393 мільйони з 857 мільйонів доступних цивільних одиниць зброї, і ця цифра відповідає 46% світового запасу цивільної зброї.

Унікальний американський феномен

CNN звертає увагу, що регулярні масові розстріли є «унікально американським явищем».

У звіті CNN наголошується, що четверо з кожних 100 000 людей у ​​США стали жертвами насильства із застосуванням вогнепальної зброї у 2019 році, що у 18 разів перевищує середній показник в інших розвинених країнах.

У той час як населення США становить 4% населення світу, самогубства із застосуванням вогнепальної зброї у США становлять 44% світових самогубств із застосуванням вогнепальної зброї у 2019 році, йдеться у повідомленні.

Принаймні одна масова стрілянина відбулася в половині розвинених країн світу в період з 1998 по 2009 рік, але за цей період в жодній з розвинених країн сталося не більше восьми інцидентів.

За останні 22 роки в США сталося понад 100 масових розстрілів, і жертвами цих розстрілів стали понад 2000 людей.

Додамо

США - одна з трьох країн, громадяни яких мають конституційне право на носіння чи володіння зброєю, у Мексиці та Гватемалі рівень володіння зброєю становить майже одну десяту від рівня США.

У той час як багато країн світу вживають правових заходів і борються зі збройним насильством і загибеллю тисяч людей, лише близько половини дорослого населення США підтримує суворіші закони про зброю та політичні реформи.

Українські Національні Новини

Новини Світу