ssha-ogolosyat-noviy-paket-viyskovoyi-dopomogi-dlya-ukrayini-scho-mistitime-kasetni-boyepripasi-reuters

США оголосять новий пакет військової допомоги для України, що міститиме касетні боєприпаси – Reuters

 • 593412 переглядiв

КИЇВ. 6 липня. УНН. Сполучені Штати готують для України новий пакет військової допомоги на понад 500 мільйонів доларів. Він міститиме касетні боєприпаси, а також боєприпаси для ракетних систем HIMARS, бойових машин Bradley і бронетранспортерів Stryker. Про це з посиланням на двох американських чиновників повідомило агентство Reuters, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що американська влада планує надіслати касетні боєприпаси в Україну, щоб допомогти їй боротися з російськими загарбниками. І хоча проти цього кроку виступають правозахисні групи, але він стане новим потужним елементом для контрнаступу України.

Очікується, що про новий пакет допомоги оголосять у п'ятницю, 7 липня. Він міститиме касетні боєприпаси, які стріляють із 155-міліметрової гармати-гаубиці Howitzer.

У Білому домі заявили, що надсилання касетних боєприпасів в Україну «активно розглядається», але наразі не мають жодних заяв.

Контекст

Президент Джо Байден візьме участь у саміті НАТО наступного тижня у Вільнюсі, головною темою якого, як очікується, буде війна в Україні.

Правозахисна організація Human Rights Watch закликала росію та Україну припинити використання касетних боєприпасів і закликала США не постачати їх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖРозвідка про ЗАЕС: небезпека теракту існує на всіх захоплених росією об'єктах

Пакет допомоги у сфері безпеки стане 42-м, затвердженим Сполученими Штатами для України з моменту російського вторгнення в лютому 2022 року. Загальна сума військової допомоги Україні від США становить понад 40 мільярдів доларів.

Довідково

Касетні боєприпаси заборонені більш ніж у 120 країнах. Вони містять від двох до кількох сотень однотипних касетних бойових елементів, які розкидаються на заданій висоті над поверхнею землі. Розкидані над певною територією бойові елементи забезпечують ураження більшої площі порівняно з боєприпасом-моноблоком.

Нагадаємо, Фінляндія надасть Україні новий пакет військової допомоги приблизно 105 мільйонів євро.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі