ssha-obitsyayut-dopomogti-avstraliyi-u-virobnitstvi-kerovanikh-raket-do-2025-roku

США обіцяють допомогти Австралії у виробництві керованих ракет до 2025 року

 • 332086 переглядiв

КИЇВ. 31 липня. УНН. Сполучені Штати розширять свою військово-промислову базу, допомагаючи Австралії виготовляти керовані снаряди та ракети для обох країн. Планується, що це станеться протягом двох років, пише АР, передає УНН.

Деталі

Нова співпраця з виробництва керованої зброї була оголошена після того, як у березні Велика Британія пообіцяла надати Австралії флот із восьми підводних човнів, оснащених ядерними технологіями США.

Про більшу інтеграцію армії США та Австралії було оголошено після щорічних переговорів між міністром оборони США Ллойдом Остіном і держсекретарем Ентоні Блінкеном та їхніми австралійськими колегами, міністром оборони Річардом Марлзом і міністром закордонних справ Пенні Вонг.

Вони домовилися співпрацювати в Австралії щодо виробництва керованих реактивних систем залпового вогню до 2025 року, йдеться в комюніке.

Американські компанії Raytheon і Lockheed Martin лише торік заснували австралійське підприємство зі створення такої зброї. Це сталося після вичерпання боєприпасів західних країн через вторгнення Росії в Україну.

Остін сказав, що перехід на ракети зміцнить оборонно-промислову базу та технологічну перевагу двох союзників.

Цитата

«Ми намагаємося пришвидшити пріоритетний доступ Австралії до боєприпасів за допомогою спрощеного процесу придбання», — сказав Остін журналістам у Брісбені, Австралія.

Доповнення

Уряди двох країн також домовилися модернізувати спільні військові об’єкти в Австралії та збільшити відвідування атомних підводних човнів США, оскільки Сполучені Штати посилюють свою увагу до південної частини Тихого океану.

Регіон вийшов на передній план у боротьбі США з Китаєм за вплив минулого року, коли Пекін підписав угоду про безпеку з Соломоновими Островами та підняв перспективу створення там китайської військово-морської бази.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Унаслідок обстрілу Харкова ракетами С-300 є постраждалий

     • 489306 переглядiв