ssha-nimechchyna-frantsiia-i-brytaniia-zasudyly-zbilshennia-iranom-vyrobnytstva-zbahachenoho-uranu

США, Німеччина, Франція і Британія засудили збільшення Іраном виробництва збагаченого урану

 • 45148 переглядiв

США, Великобританія, Франція і Німеччина засудили зростання виробництва збагаченого урану в Ірані і закликали до його припинення без будь-яких конкретних наслідків.

Франція, Німеччина, Велика Британія та Сполучені Штати засудили збільшення Іраном обсягів виробництва високозбагаченого урану до 60% чистоти, близького до рівня, який використовується для ядерної зброї. Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі

У спільній заяві союзники не згадали про будь-які наслідки, з якими може зіткнутися Іран у зв’язку зі збільшенням видобутку, але закликали до його припинення виробництва та заявили, що залишаються "відданими дипломатичному вирішенню" суперечки щодо ядерної програми Тегерана.

Виробництво Іраном високозбагаченого урану не має надійного цивільного обґрунтування. Ці рішення... є безрозсудною поведінкою в напруженому регіональному контексті

йдеться в заяві.

Нагадаємо

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ), повідомило, що Іран наростив темпи виробництва збагаченого урану. Згідно з визначенням МАГАТЕ, близько 42 кг урану, збагаченого до 60% - це кількість, за якої не можна виключити створення ядерної бомби.

росія та Іран торгуватимуть у нацвалюті замість долара - ЗМІ27.12.23, 17:18

Іран у середу відкинув звіт МАГАТЕ і заявив, що виконує свою програму "відповідно до правил".

Згідно з даними МАГАТЕ, Тегеран вже має достатньо урану, щоб виготовити три ядерні бомби. Іран заперечує прагнення мати ядерну зброю.

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Дональда Трампа не допустили до праймеріз у штаті Мен – CNN

     • 43947 переглядiв