ukenru
ssha-ne-pokraschuvatimut-vidnosini-z-rf-za-rakhunok-bezpeki-ukrayini-n-kheyli

США не покращуватимуть відносини з РФ за рахунок безпеки України - Н.Хейлі

 • 10824 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. США вважають можливим покращити відносини з Росією, але більш тісне співробітництво не можливе за рахунок безпеки, зокрема, України. Про це повідомила постійний представник США в ООН Ніккі Хейлі на засіданні Ради Безпеки, передає УНН.

"США вважають можливим покращити відносини з Росією, в кінцевому підсумку ми боремося з спільними загрозами, але більш тісне співробітництво з Росією не можливе за рахунок безпеки наших європейських друзів і союзників. І саме тому США закликають Росію поважати суверенітет і територіальну цілісність України, і саме через це ми продовжуємо закликати РФ продемонструвати прихильність миру за рахунок повного виконання зобов’язань по Мінським угодам і припинити окупацію Криму", - сказала постпред США в ООН.

Нагадаємо, Президент США Дональд Трамп очікує, що Росія поверне Україні Крим, атакож активно долучиться до деескалації ситуації на Донбасі.

Разом з тим, речник наголосив, що президент США “повністю розраховує на можливість налагодження відносин з Росією, на відміну від попередніх адміністрацій, у вирішенні таких численних проблем, що стоять перед міжнародним співтовариством...”

Раніше представник Білого дому Шон Спайсер повідомив, що США не мають наміру скасовувати санкції проти Росії стосовно Криму.

Українські Національні Новини

Політика