ukenru
ssha-ne-mayut-namiru-poslablyuvati-rezhim-sanktsiy-schodo-iranu-do-peregovoriv-biliy-dim

США не збираються послаблювати режим санкцій щодо Ірану до переговорів - Білий дім

 • 12939 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. Сполучені Штати не планують нічого додатково робити щодо Ірану, у тому числі послаблювати режим санкцій, до початку переговорів з Тегераном і учасниками, які беруть участь в іранській ядерній угоді 2015 року, заявила прессекретар Білого дому Джен Псакі. Про це повідомляє Deutsche Welle, пише УНН.

Цитата:

"Немає ніякого плану, що стосується додаткових кроків по Ірану до початку "дипломатичної розмови", - сказала вона журналістам на борту президентського літака.

Деталі

Напередодні Вашингтон дав згоду на зустріч всіх підписантів ядерної угоди щодо іранської ядерної програми. Над організацією неофіційної зустрічі з усіма учасниками іранської угоди працює Європейський Союз.

Джен Псакі зазначила: "Європейці запросили і нас... це просто запрошення до розмови, дипломатичної розмови. Нам не потрібні додаткові адміністративні кроки, щоб брати участь в цій розмові".

Тегеран і Вашингтон розходяться в думках з приводу того, хто повинен зробити перший крок до відродження угоди. Іран каже, що Сполучені Штати повинні спочатку скасувати санкції колишнього президента Дональда Трампа, у той час як Вашингтон вважає, що Тегеран повинен спочатку повернутися до дотримання угоди.

Доповнення

Лондон, Париж і Берлін привітали намір Джо Байдена повернутися до дипломатичних переговорів з Іраном. Однак міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф заявив, що Вашингтон повинен зробити перший крок.

Іран почав порушувати умови угоди в 2019 році, після того, як колишній президент США Дональд Трамп вивів країну з угоди і знову ввів економічні санкції щодо Тегерана. В останні місяці порушення з боку Ірану зросли.

“Замість вигадок і покладання відповідальності на Іран, ЄС повинні дотримуватися власних зобов’язань і вимагати припинення успадкованого від Трампа економічного тероризму проти Ірану. Наші коригувальні заходи є відповіддю на порушення з боку США. Усуньте причину, якщо ви побоюєтеся наслідків”, — написав Заріф в своєму Twitter.

Українські Національні Новини

Новини Світу