ssha-napravlyat-do-zoni-boyovikh-diy-v-ukrayini-auditoriv-schob-pereviriti-vikoristannya-nadanoyi-dopomog

США направлять до зони бойових дій в Україні аудиторів, щоб перевірити використання наданої допомоги

 • 518454 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. США направлять до зони бойових дій в Україні аудиторів для перевірки цільового використання наданої військової та економічної допомоги, передає УНН з посиланням на WSJ.

Деталі

Наглядові органи США, заявили, що вони будуть наполягати на відправленні аудиторів та слідчих безпосередньо до зони бойових дій, щоб посилити моніторинг у силу розширення масштабів американської допомоги.

Генеральні інспектори з Пентагону, Державного департаменту та Агентства США з міжнародного розвитку заявили, що до цього часу вони виконували важливі наглядові завдання віддалено, використовуючи персонал, що базується у Вашингтоні, Польщі та Німеччині.

Але після візиту інспекторів до Києва, наприкінці січня, вони заявили, що наполягатимуть на тому, щоб деякі зі 177 аудиторів та слідчих, які вивчають допомогу Україні, прибули до України.

Сам ці три інспектори несуть відповідальність, за забезпечення того, щоб американська зброя не була перенаправлена , а програми допомоги працювали належним чином.

Доповнення

Раніше офіційні особи США заявили про те, що, вони не отримували повідомлень про великі шахрайства чи незаконні дії, пов'язані здопомогою США Україні, яка була призначена для відбиття російської армії.

Але вони також визнали, що розмір американського пакета допомоги і швидкість, з якою він був присвоєний Конгресом, створюють певні проблеми.

Генеральні інспектори зазвичай працюють у фоновому режимі, публікуючи звіти через місяці або роки після того, як кошти федерального уряду були витрачені. Але масштаби допомоги Україні змінюють ці правила перевірки та роботу інспекторів.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Томас Бах закликав уряди не втручатися у рішення МОК

     • 1124139 переглядiв

    Лідер Scorpions вважає всіх росіян винними в нападі на Україну

     • 825599 переглядiв