ssha-naklali-zhorstki-sanktsiyi-na-asada-i-yogo-druzhinu

США наклали жорсткі санкції на Асада і його дружину

 • 14905 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. У середу Сполучені Штати ввели найжорсткіші санкції, коли-небудь застосовані щодо президента Сирії Башара Асада, передає УНН з посиланням на Reuters.

Повідомляється, що новий раунд санкцій щодо Сирії передбачає обмеження для 39 компаній і окремих осіб, включаючи Асада і його дружину Асму, яку державний секретар Майк Помпео охарактеризував як "одного з найбільш сумно відомих військових спекулянтів Сирії".

Як зазначило агентство, нові обмеження на поїздки і фінансові санкції завдають удару по Асаду в той час, коли сирійський лідер намагається впоратися з поглибленим економічної кризи після десятиліття війни і на тлі спалаху протестів в контрольованих урядом районах.

"Ми очікуємо набагато більше санкцій і не зупинимося доти, поки Асад і його режим не припинять свою непотрібну, жорстоку війну проти сирійського народу, а сирійський уряд не погодиться на політичне врегулювання конфлікту", - сказав він.

Повідомляється, що нові санкції можуть заморозити активи будь-якої особи, що веде справи з Сирією, незалежно від національності, і охопити набагато більше секторів. Вони також націлені на тих, хто має справу з організаціями з Росії та Ірану, які є основними прихильниками Асада.

За словами Помпео, всі зазначені особи, в число яких також входили сестра і брат Асада, кілька вищих генералів його армії, зіграли ключову роль в перешкоджанні мирному політичного врегулювання конфлікту.

Як повідомляв УНН, раніше стало відомо про намір Росії розширити свої військові бази в Сирії.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    США наклали жорсткі санкції на Асада і його дружину

     • 14905 переглядiв