ukenru
ssha-mozhut-vidmovitisya-vid-roli-globalnogo-lidera-merkel

Меркель не виключає відмови США від глобального лідерства

 • 13071 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. Прагнення Сполучених Штатів грати роль глобального лідера більше не слід сприймати як належне. Таку думку канцлер ФРН Ангела Меркель висловила в інтерв'ю шести європейським газетам, включаючи Die Süddeutsche Zeitung і The Guardian, передає УНН.

"Ми зростали з усвідомленням того, що США хочуть бути світовою державою... Якщо США зараз добровільно відмовляться від цієї ролі, ми повинні будемо дуже серйозно задуматися", - зазначила Меркель.

За її словами, "глобальні претензії" КНР, а також зміни у Сполучених Штатах змушують Європу згуртуватися. Необхідно зробити "все можливе, щоб не скотитися до протекціонізму", додала вона.

Канцер також звернула увагу на американські плани часткового виведення військ з Німеччини, підкресливши, що перебування контингенту у ФРН відповідає інтересам самого Вашингтона.

"Американські війська у Німеччині допомагають захищати не тільки ФРН і європейську частину НАТО, а й інтереси Сполучених Штатів Америки", - зазначає вона.

Нагадаємо, уряд Німеччини на чолі з канцлером Ангелою Меркель розглядає можливість координованої відповіді Євросоюзу на той випадок, якщо президент США Дональд Трамп введе додаткові санкції проти учасників будівництва російського газопроводу "Північний потік-2".

Українські Національні Новини

Новини Світу