ukenru
ssha-mozhut-vidkriti-posolstvo-u-pivnichniy-koreyi-zmi

США можуть відкрити посольство у Північній Кореї - ЗМІ

 • 8323 переглядiв

КИЇВ. 10 червня. УНН. Президент США Дональд Трамп готовий розглянути можливість встановлення офіційних відносин з Північною Кореєю і навіть згодом відкрити посольство держави в північнокорейській столиці – Пхеньяні. Про це пише Axios з посиланням на два джерела, знайомі з підготовкою до саміту в Сінгапурі, передає УНН.

"Все буде залежати від того, що він отримує взамін. Має відбутися денуклеризація", - зазначило джерело, близьке до Білого дому.

Джерела підкреслили, що це одна з багатьох тем, які можуть бути темами переговорів президента США та лідера КНДР Кім Чен Ина проте офіційного підтвердження наразі немає.

Одне з джерел, добре знайоме з думкою президента, зазначило, що Трамп не відкидає будь-які ідеї, що постануть на саміті: "Це, безумовно, обговорювалося. Його думка така:" Ми можемо обговорити це: це на столі. Подивимося». Звичайно, ми б розглянули це. Майже нічого він не зніме з порядку денного",-сказало джерело.

Нагадаємо, сьогодні зранку Кім Чен Ин прибув до Сінгапуру на історичний саміт з Трампом.

Як повідомляв УНН, Трамп заявив, що хоче поговорити з Кім Чен Ином один на один перед початком саміту.

Зустріч розпочнеться у вівторок 09:00 за сінгапурським часом (04:00 за Києвом) і, за словами американських джерел, її планується завершити ввечері в той же день. Як вони відзначають, саміт навряд чи продовжиться в середу. Якщо все пройде добре, очікується, що сторони можуть виступити зі спільною заявою, пише агентство.

Українські Національні Новини

Новини Світу