ssha-mozhut-prypynyty-postachannia-zbroi-ukraini-bez-rishennia-konhresu-bilyi-dim

США можуть припинити постачання зброї Україні без рішення Конгресу - Білий дім

 • 28884 переглядiв

Білий дім попередив Конгрес, що без законодавчих дій у США може не вистачити коштів на постачання зброї Україні до кінця року. Радник з питань національної безпеки Джейк Салліван наголосив на важливості подальшої підтримки для підтримки оборони України та оборонно-промислової бази США.

У Білому домі заявили, що США можуть припинити постачання зброї Україні. Без дій американського Конгресу, до кінця року у США закінчаться ресурси, щоб надавати більше зброї та обладнання Києву. Про це заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, передає УНН.

Деталі

Він наголосив, що ресурси, які Конгрес надав для України та для інших безпекових потреб зупинили російський наступ.

Американська підтримка допомогла повернути понад 50% українських територій, які Росія раніше окупувала. До того, як стверджує Салліван, це оживило оборонно-промислову базу США, запустило і розширило виробничі лінії у всіх Сполучених Штатах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Держдепі закликають Конгрес якнайшвидше виділити фінансування Україні

Зараз все залежить від Конгресу. Конгрес має вирішити - чи продовжувати підтримувати Україну та воювати за свободу в Україні, як частина коаліції з понад 50 країн, побудованої президентом байденом, або Конгрес вирішить ігнорувати уроки, які ми отримали з історії та дозволити Путіну переважати

сказав Джейк Салліван.

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Словенія виділила Україні 1,5 мільйона євро на розмінування

     • 25905 переглядiв