ukenru
ssha-mozhut-pripiniti-dilitisya-danimi-z-partnerami-za-vikoristannya-sistem-huawei

США можуть припинити ділитися даними з партнерами за використання систем Huawei

 • 8308 переглядiв

КИЇВ. 10 квітня. УНН. Адміністрація президента США Дональда Трампа може відмовитися від взаємодії з тими своїми стратегічними партнерами, які будуть і далі застосовувати технологічні напрацювання і обладнання Huawei і інших китайських високотехнологічних компаній. Про це повідомляє УНН з посиланням на відеотрансляцію Сенату Конгресу США.

Таку заяву у вівторок, 9 квітня, зробив держсекретар США Майкл Помпео на слуханнях в одному з підкомітетів комітету з асигнуваннями Сенату Конгресу по бюджету на 2020 рік.

"Нашим рішенням в підході до цих проблем буде спільна їх локалізація або відмова від того, щоб ділитися американської інформацією з країнами, які вирішили встановлювати такі технології в своїх системах, знаючи при цьому те, що ризик з боку влади Китаю занадто високий. Таким чином, Америці доведеться вибирати і не ділитися інформацією або не взаємодіяти з деякими зі своїх принципових стратегічних партнерів, якщо останні підуть таким шляхом", - застеріг Помпео.

"Наші фахівці вважають, що поки немає техніки придушення подібних загроз безпеки. Ми можемо вирішити цю проблему. Але ризик наявності технологій Huawei та інших китайських систем являє собою дуже складну з технічної точки зору проблему", - додав Помпео.

Нагадаємо, Вашингтон попереджає своїх союзників щодо наслідків закупівлі високотехнологічних товарів з компонентами китайського виробництва.

Українські Національні Новини

Новини Світу