ssha-i-polscha-u-reytingu-krayin-do-yakikh-naybilsh-druzhelyubni-ukrayintsi-opituvannya

США і Польща у рейтингу країн, до яких українці найбільш дружні: опитування

 • 484228 переглядiв

КИЇВ. 29 червня. УНН. Більшість українців, які брали участь у соціологічному опитуванні, вважають Польщу та США дружніми країнами. Ставлення громадян України погіршується до Китаю і Туреччини. Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" у співпраці з громадською організацією "Центр Трансатлантичного діалогу", повідомляє УНН.

Деталі

94% українців вважають Польщу дружньою країною, 86% називають дружніми США, а 85% - Велику Британію. Крім того, покращується ставлення українців до Німеччини: наразі 80% покращили своє ставлення до цієї країни в порівнянні з минулим роком, тоді таких було 65%.

До Китаю і Туреччини спостерігається динаміка погіршення відношення. Якщо у жовтні минулого року Китай вважали скоріше нейтральною країною (63%), то наразі ця оцінка змінилась на більш нейтрально-негативну: 34% оцінили її як ворожу країну, 52% як нейтральну.

Щодо Туреччини збільшилась оцінка її як нейтральної країни: 48% вважають її нейтральною, 40% - дружньою, тоді як минулого року оцінка її як дружньої країни (51%) була більша ніж як нейтральної (39%).

Довідка

Опитування громадської думки проводилось телефоном 1-2 червня 2023 р. серед населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де на момент опитування відсутній український мобільний зв'язок. 

Опитали 1000 людей. Помилка репрезентативності дослідження не більше 3.1%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більшість українців виступають за закриті кордони, візи з росією: опитування

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    СБУ: повідомлено про підозру менеджерам компанії Жеваго

     • 517602 переглядiв

    Відділення "Укрпошти" змінюють графіки роботи

     • 589542 переглядiв