ukenru
ssha-i-frantsiya-provedut-sposterezhniy-polit-nad-rosiyeyu

США і Франція проведуть спостережний політ над Росією

 • 8388 переглядiв

КИЇВ. 27 лютого. УНН. Спільна місія США і Франції з 27 лютого по 4 березня проведе спостережний політ над територією Росії з аеродрому Хабаровськ в рамках договору з відкритого неба. Про це повідомив начальник російського національного центру зі зменшення ядерної небезпеки Сергій Рижков, передає УНН з посиланням на РИА Новости.

"У рамках реалізації міжнародного договору з відкритого неба в період з 27 лютого по 4 березня спільна місія США і Франції виконає спостережний політ над територією Російської Федерації на американському літаку спостереження ОС-135Б з аеродрому Хабаровськ (Новий)", - сказав С.Рижков.

За його словами, під час польоту за узгодженим маршрутом російські фахівці на борту літака будуть контролювати суворе дотримання узгоджених параметрів польоту і застосування передбаченої договором апаратури спостереження.

С.Рижков зазначив, що літак спостереження ОС-135Б не призначений для застосування будь-якої зброї. Повітряне судно і встановлена ​​на ньому апаратура спостереження пройшли міжнародний огляд, в якому взяли участь і російські фахівці. Це виключає використання технічних засобів, не передбачених договором.

Договір з відкритого неба був підписаний в 1992 році. У договір входять більшість країн НАТО, Росія, Білорусь, Україна, Грузія, Боснія і Герцеговина та нейтральні Швеція та Фінляндія.

Нагадаємо, США відправили до Європи літак-розвідник через дані про сплеск радіації.

Українські Національні Новини

Новини Світу