ukenru
ssha-i-britaniya-proveli-viyskovi-navchannya-u-pivdenno-kitayskomu-mori

США і Британія провели військові навчання у Південно-Китайському морі

 • 10449 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. Сполучені Штати Америки та Великобританія провели перші спільні військово-морські навчання у Південно-Китайському морі, де Китай побудував військові бази. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Ракетний есмінець ВМС США USS McCampbell, який базувався поблизу Японії, та фрегат Королівського військово-морського флоту HMS Argyll, який курсує азійським маршрутом, з п’ятниці 11 січня до середи 16 січня проводили комунікаційні та інші навчання "для рішення спільних пріоритетів безпеки", йдеться в прес-релізі ВМС США.

Подібні військові навчання між двома країнами не проводилися з 2010 року.

Як зазначається, навчання почалися після того, як інший британський військовий корабель HMS Albion проплив занадто близько до Парасельських островів, права на які заявив Китай в серпні 2018 року. Це було вперше, коли Британія кинула виклик контролю Китаю над стратегічними морськими шляхами, який зростав. Пекін натомість звинуватив офіційний Лондон в провокації.

Зазіхання Китаю на шляхи Південно-Китайського моря, через які щорічно проходить близько 3 трильйонів доларів морської торгівлі, оскаржують в Брунеї, Малайзії, Філіппінах, Тайвані та В’єтнамі.

Як повідомляв УНН, в окупованому Криму РФ розпочала навчання артилерійських підрозділів Чорноморського флоту.

Українські Національні Новини

Новини Світу