ssha-hotuiutsia-do-vidbyttia-iranskoi-ataky-na-izrail-v-naiblyzhchi-kilka-dniv-zmi

США готуються до відбиття іранської атаки на Ізраїль в найближчі кілька днів - ЗМІ

 • 13806 переглядiв

Адміністрація Байдена очікує масштабного нападу Ірану на Ізраїль у найближчі дні у відповідь на вбивство лідера ХАМАС. США мобілізують сили для захисту Ізраїлю в регіоні.

Адміністрація президента США Джо Байдена переконана, що Іран збирається напасти на Ізраїль у помсту за вбивство політичного лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії в Тегерані раніше цього тижня, і готується протистояти цьому. Про це повідомляє Axios із посиланням на трьох американських чиновника передає УНН.  

Деталі

Американські посадовці очікують, що відповідні дії Ірану здійснюватимуться за тією самою схемою, що й напад на Ізраїль 13 квітня, але потенційно будуть масштабнішими, і до них також може бути задіяна ліванська "Хезболла".

Верховний лідер Ірану аятолла Алі Хаменеї та інші високопоставлені іранські політичні та військові чиновники заявили, що Іран збирається помститися за вбивство Ханії.

Лідер "Хезболли" Хасан Насралла також присягнувся відповісти на ізраїльський авіаудар по Бейруту у вівторок, унаслідок якого загинув його головний військовий радник.

За даними Axios, адміністрація Байдена побоюється, що на цей раз буде складніше мобілізувати ту саму міжнародну та регіональну коаліцію країн, яка захистила Ізраїль від попереднього іранського нападу.

Атака у квітні була здійснена у відповідь на ізраїльський авіаудар по іранському об'єкту в Дамаску, внаслідок якого загинув високопоставлений іранський генерал.

Лідера ХАМАС Ісмаїла Ханійє, ймовірно, було вбито заздалегідь закладеною бомбою - NYT01.08.24, 20:50

Кілька арабських країн, включно з Йорданією і Саудівською Аравією, або допомагали збивати іранські та хутистські безпілотники, або дозволяли США та Ізраїлю використовувати свій повітряний простір для перехоплення загроз.

У середу розвідувальне співтовариство США почало отримувати чіткі вказівки на те, що Іран збирається вжити заходів у відповідь, повідомив американський чиновник.

Два американські чиновники сказали, що іранцям та їхнім довіреним особам може знадобитися кілька днів, щоб скоординувати і підготувати напад на Ізраїль.

Блінкен передав Ірану та "Хезболлі" послання після вбивства лідерів ХАМАС - ЗМІ01.08.24, 15:17

Інший американський чиновник сказав, що Пентагон і Центральне командування США проводять підготовку, аналогічну тій, що вони провели перед нападом у квітні.

За словами чиновника, у підготовці беруть участь американські військові сили в Перській затоці, Східному Середземномор'ї та Червоному морі.

"Ми очікуємо кілька важких днів", - сказав чиновник.

Тетяна Краєвська

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У 200-річному палаці Красицьких на Рівненщині обвалився дах

     • 13847 переглядiв

    Україна та Ірландія обговорили зміст двосторонньої угоди

     • 23457 переглядiв

    Відключення світла у суботу не планують - Укренерго

     • 15453 переглядiв