ssha-gotuyut-sanktsiyi-proti-kirgizstanu-cherez-prodazh-rosiyi-chutlivikh-tekhnologiy

США готують санкції проти Киргизстану через торгівлю з росією чутливими технологіями

 • 256700 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. Після тривалих безрезультатних дипломатичних спроб США припинити продаж Киргизстаном росії підсанкційних китайських та європейських товарів, Білий дім цього тижня готує нові економічні заходи для тиску на країну, повідомили анонімні джерела Washington Post, передає УНН.

Деталі

москва шукає партнерів на півдні, готових допомогти їй обійти заборони на китайські безпілотники та німецьку електроніку. Після вторгнення кремля в Україну - і з більшою інтенсивністю в останні місяці - Киргизстан став свідком разючого розширення імпортно-експортних компаній, які ведуть бізнес переважно з росією, підкреслює видання.

Після місяців безрезультатних візитів до столиці Киргизстану Бішкеку потоку американських і європейських дипломатів адміністрація Байдена готує нові економічні заходи для тиску на країну з метою припинення торгівлі, за словами двох американських чиновників, знайомих з планами.

Заходи, які в минулому включали санкції або "чорний список" компаній, звинувачених у порушеннях, можуть початися вже цього тижня, сказали чиновники, які говорили на умовах анонімності, щоб обговорити дипломатично чутливі дискусії.

"Киргизстан, хоч і невеликий порівняно з іншими країнами, є яскравим прикладом того, що всі фактори діють одночасно, щоб створити неприйнятне середовище, сприятливе для ухилення від санкцій", - сказав високопоставлений чиновник.

Фірми отримують прибуток від стрімкого зростання продажів санкційних китайських і європейських товарів - від безпілотників і деталей для літаків до оптичних прицілів і передових схем бомб - більшість з яких літають або доставляються наземним транспортом компаніям в росії, повідомив високопоставлений американський чиновник, який детально обізнаний з цими операціями.

Загальнодоступні торгові документи показують, що загальний обсяг експорту Киргизстану до росії стрімко зріс у 2022 році, збільшившись на 250 відсотків порівняно з попереднім роком, до вторгнення в Україну. Щодо деяких товарів, таких як оптичні приціли, раніше не було жодних записів про те, що Киргизстан коли-небудь експортував такі товари до росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС готує нові санкції у зв'язку з річницею виборів у білорусі

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    росіяни з ночі 8 разів обстріляли Сумщину

     • 194515 переглядiв