ssha-gotuyut-noviy-paket-viyskovoyi-dopomogi-ukrayini-na-400-milyoniv-dolariv-ar

США готують новий пакет військової допомоги Україні на 400 мільйонів доларів – АР

 • 447455 переглядiв

КИЇВ. 25 липня. УНН. США планують надіслати Україні додаткову військову допомогу на суму до 400 мільйонів доларів. Туди увійдуть різноманітні боєприпаси для систем протиповітряної оборони та крихітні розвідувальні дрони Hornet. Про це пише AP з посиланням на американських чиновників, які говорили на умовах анонімності, передає УНН.

Деталі

За інформацією, новий пакет військової допомоги міститиме низку боєприпасів — від ракет для високомобільної артилерійської ракетної системи (HIMARS) і вдосконаленої зенітно-ракетної системи (NASAMS) до Стінгерів і Джавелінів.

США також надішлють артилерійські снаряди до гаубиць і 32 бронемашини Stryker, а також — обладнання для розмінування, міномети, ракети Hydra-70 і 28 мільйонів боєприпасів до стрілецької зброї.

Доповнення

Hornets — це крихітні нанодрони, які використовуються переважно для збору розвідувальної інформації. Україна також отримувала їх у минулому від інших західних союзників.

Контекст

Загалом США надали Україні понад 41 мільярд доларів військової допомоги з моменту вторгнення Росії в лютому 2022 року.

Нагадаємо, у понеділок, 24 липня, речник Державного департаменту США Метью Міллер під час брифінгу заявив, що Україна може очікувати оголошень про військову допомогу вже найближчими днями.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі