spryiav-provedenniu-referendumu-v-krymu-holova-vyborchoi-komisii-otrymav-pidozru

Сприяв проведенню референдуму в Криму: голова виборчої комісії отримав підозру

 • 33451 переглядiв

Кримська прокуратура висунула звинувачення так званому голові "Виборчої комісії Республіки Крим" у сприянні проведенню незаконного референдуму та пособництві державі-агресору. За це йому загрожує до 10 років тюрми.

Прокуратура Криму повідомила про підозру окупаційному голові "Виборчої комісії Республіки Крим", який сприяв проведенню референдуму в Криму, передає УНН.

Деталі

Прокуратура повідомила про підозру голові "Виборчої комісії Республіки Крим", який сприяв проведенню незаконного референдуму на території Криму у серпні 2022 року.

 Чоловік координував формування та функціонування ворожих "територіальних комісій", а також відкривав й організовував роботу окупаційних "виборчих дільниць" та забезпечував технологічним обладнанням.

- повідомили в прокуратурі.

За активного сприяння підозрюваного було відкрито та організовано роботу вище згаданих "дільниць" у шести містах окупованого Криму. Зокрема, у Севастополі, Сімферополі, Керчі, Джанкої, Євпаторії та Ялті.

В прокуратурі нагадують, що після окупації півострова у 2014 році підозрюваний обійняв посаду окупаційного голови так званої "Виборчої комісії Республіки Крим".

Його дії кваліфіковано як пособництво у колабораційній діяльності, що тягне за собою до 10 років за ґратами.

Нагадаємо

Майже 2 тисячі кримінальних проваджень щодо злочинів проти Нацбезпеки порушило ДБР з початку повномасштабного російського вторгнення. 

Ганна Оніщенко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Гуманітарний штаб імені Гройсмана: хто завідує фінансами?

     • 519071 переглядiв

    Кривий Ріг зазнав ракетного удару: що відомо

     • 38809 переглядiв