spravu-ternopilskikh-mayneriv-v-uz-pochali-rozsliduvati-v-politsiyi

Справу тернопільських майнерів в УЗ почали розслідувати в поліції

 • 8885 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. Тернопільська поліція розпочала розслідування за фактом викрадення електроенергії в АТ "Укрзалізниця" через видобування криптовалюти в одному зі структурних підрозділів компанії у місті Тернополі. Про це повідомляє УНН з посиланням на відділ комунікації ГУНП в області.

Повідомляється, що до поліції надійшло повідомлення від керівництва Львівського управління економіки та інформаційної безпеки Укрзалізниці про те, що в приміщенні майстерні у Тернополі виявлено ферму криптовалюти, що працювала на електроенергії компанії. На місце події виїхала слідчо-оперативна група.

"Під час огляду приміщення виявлено та вилучено шістнадцять металевих конструкцій із відеоадаптерами, платами та системними накопичувачами. З допомогою даного обладнання, яке було під‘єднано до електромереж Укрзалізниці, здійснювалося видобування криптовалюти. На даний час встановлюється сума завданих збитків", - сказала старший слідчий Тернопільського відділу поліції Мар’яна Крупа.

За даними поліції, до організації майнінгової ферми причетні посадові особи одного зі структурних підрозділів АТ "Укрзалізниця" в місті Тернополі.

"Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань і кваліфіковано частиною 2 статті 188-1 ККУ - викрадення електричної енергії шляхом її самовільного використання, що завдало збитків у великих розмірах. Санкція статті передбачає позбавлення волі до трьох років", - додали у пресслужбі.

Нагадаємо, у приміщенні Укрзалізниці посадовці організували майнінгову ферму.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Хабар для чиновниці ОП: співвиконавця взяли під варту

     • 10828 переглядiв

    Арахамія анонсував зміни до Регламенту ВР

     • 10635 переглядiв

    На Київщині поліція попередила замовне вбивство адвоката

     • 13270 переглядiв

    Вибухи у Балаклії: поранено четверо військових

     • 13909 переглядiв