spravu-pro-derzhzradu-derkacha-peredaly-do-sudu

Справу про держзраду Деркача передали до суду

 • 34011 переглядiв

Справу стосовно колишнього нардепа Андрія Деркача, який підозрюється у державній зраді та незаконному збагаченні, передали до суду, передає УНН із посиланням на НАБУ.

29 листопада ... скерували до суду справу за обвинуваченням народного депутата України III—IX скликань у державній зраді та незаконному збагаченні 

- повідомили у НАБУ.

Деталі

Як встановило слідство, обвинувачений упродовж 2019-2022 років одержав щонайменше 567 тис. дол. від правоохоронних та розвідувальних органів рф за підривну діяльність проти України. Він зокрема вчиняв дії, спрямовані на дискредитацію іміджу України на міжнародній арені, погіршення дипломатичних відносин між США та Україною, а також ускладнення інтеграції України до Європейського Союзу та НАТО.

У липні 2022 року під час низки обшуків НАБУ та САП виявили та вилучили матеріали, які свідчили про тривалу підривну діяльність обвинуваченого, його сталі зв’язки з представниками держави-агресора та колаборантами. У зв’язку з переховуванням за кордоном, про підозру екснардепу повідомили заочно та оголосили у розшук. 

Нагадаємо

У вересні 2022 року народному депутату Андрію Деркачу повідомили про підозру у державній зраді та незаконному збагаченні. Також його оголосили у розшук. В липні цього року Вищий антикорупційний суд надав дозвіл на здійснення заочного досудового розслідування щодо колишнього нардепа Андрія Деркача. В серпні НАБУ і САП повідомили про завершення слідства у справі Деркача.

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Справу про держзраду Деркача передали до суду

     • 34011 переглядiв