ukenru
spravi-maydanu-dbr-zatrimalo-sche-odnogo-ymovirnogo-uchasnika-vikradennya-verbitskogo-ta-lutsenka

"Справи Майдану": ДБР затримало ще одного підозрюваного у викраденні Вербицького та Луценка

 • 17591 переглядiв

КИЇВ. 12 березня. УНН. Державне бюро розслідувань затримало ще одного підозрюваного в участі у злочинній організації, яка викрала та катувала учасників мирних акцій протесту 2013-2014 років Ігоря Луценка та Юрія Вербицького, а також вбивстві останнього. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу ДБР.

"Слідчі управління з розслідування злочинів, вчинених у зв’язку з масовими протестами у 2013-2014 роках, Державного бюро розслідувань, спільно з Головним управлінням по боротьбі із корупцією та організованою злочинністю СБУ за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора 12 березня 2020 року затримали підозрюваного в участі у злочинній організації, яка викрала активістів Євромайдану Ігоря Луценка та Юрія Вербицького", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що 27 лютого 2020 року йому було повідомлено про підозру в участі в злочинній організації (ч. 1 ст. 255 Кримінального кодексу України) та незаконному позбавленні волі і викраденні людини (ч. 3 ст. 146 Кримінального кодексу України). У зв'язку з тим, що він не з‘явився на виклик, було отримано дозвіл слідчого судді на затримання підозрюваного.

"Слідством встановлено, що мешканець міста Біла Церква Київської області увійшов до злочинної групи із 9 "тітушок", організованої для викрадення та залякування активних учасників Євромайдану та незаконного перешкоджання мирним акціям протесту. 21 січня 2014 року близько 4:00 підозрюваний у складі цієї групи викрав із Олександрівської клінічної лікарні м. Києва активістів Ігоря Луценка та Юрія Вербицького. Після цього потерпілі зазнали катувань, а Юрій Вербицький внаслідок травм та переохолодження помер", - зазначається у повідомленні.

Також наразі вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу.

Як повідомлялося раніше в УНН, правоохоронці затримали громадянина, який підозрюється у викраденні та катуванні учасників мирних акцій протесту 2013-2014 років Ігоря Луценка та Юрія Вербицького, а також вбивстві останнього.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП