sprava-zolotogo-mandarinu-nabu-ogolosila-u-rozshuk-eksnardepa-georgiya-logvinskogo

Справа "Золотого мандарину": НАБУ оголосила у розшук екснардепа Георгія Логвинського

 • 309415 переглядiв

КИЇВ. 2 серпня. УНН. НАБУ розшукує екс-депутата Георгія Логвінського підозрюваного в організації заволодіння через компанію «Золотий мандарин ойл» понад 54 млн грн. Екс-нардеп напередодні припинення його імунітету, як родича судді ЄСПЛ, залишив територію України, пише УНН з посиланням на відомство у Telegram.

Цитата

"НАБУ розшукує Логвинського Георгія Володимировича. За версією слідства, підозрюваний впродовж 2013-2016 років розробив та реалізував злочинну схему із заволодіння коштами державного бюджету шляхом введення в оману Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) щодо спірних правовідносин між підконтрольним іншим співучасникам злочину підприємством з ознаками фіктивності ТОВ «Золотой Мандарин Ойл» та ПАТ «Київенерго»", - йдеться у повідомленні.

Доповнення

10 липня НАБУ і САП повідомили колишньому народному депутату України про підозру в організації заволодіння та легалізації 54,179 млн грн з держбюджету, іншим з-поміж підозрюваних вручено змінені повідомлення про підозру. Екснардеп став сьомим підозрюваним у межах так званої справи «Золотого мандарину». Це стало можливим через припинення в екснардепа імунітету, який він мав як родич судді ЄСПЛ. Оскільки напередодні припинення імунітету екснардеп залишив територію України про підозру йому повідомили в порядку ст. 135, ст. 278 КПК України.

Дії екснардепа кваліфіковані за ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі