sprava-nachalnykiv-boryspilskoho-i-buchanskoho-ttsk-do-sudu-skerovano-klopotannia-pro-aresht-1-mln-dolariv

Справа начальників Бориспільського і Бучанського ТЦК: до суду скеровано клопотання про арешт 1 млн доларів

 • 51606 переглядiв

До суду подано клопотання про арешт понад $1 млн, вилучених у начальників Бориспільського і Бучанського ТЦК та їх спільника. Їх підозрюють у схемі ухилення від мобілізації.

До Шевченківського районного суду Києва скеровано клопотання щодо накладання арешту на понад 1 млн доларів, які були вилучені під час обшуків у начальників Бориспільського і Бучанського ТЦК, а також їхнього спільника. Вони є фігурантами справи щодо схеми з ухилення від мобілізації. Про це журналісту УНН розповіла речниця Офісу Генпрокурора Надія Максимець.

"Щодо вилучених коштів (понад 1 млн дол. – ред.), наразі до (Шевченківського районного – ред.) суду скеровано клопотання щодо накладання на них арешту", - повідомила Максимець.

Доповнення

Начальників Бориспільського і Бучанського ТЦК, а також їхнього спільника викрито та затримано на схемі з ухилення від мобілізації – під час обшуків у них вилучили понад 1 млн доларів. 

Як стало відомо УНН з власних джерел, ідеться про начальника ТЦК Бучанського району Леоніда Викочка та начальника Бориспільського ТЦК Сергія Русіна.

У приміщеннях ТЦК, а також за місцем проживання керівників ТЦК, їхнього спільника, "ухилянтів" та в автомобілях фігурантів проведено 33 обшуки. У ході проведення обшуків у двох керівників районних ТЦК вилучили майже пів мільйона доларів США, ще понад 600 тис. доларів США у їхнього спільника, а також військово-облікові та медичні документи військовозобов’язаних.

Шевченківський районний суд Києва відправив під варту без можливості внесення застави начальників Бориспільського і Бучанського ТЦК та їхнього спільника, яких підозрюють у перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань, а також наданні хабаря.

Анна Мурашко

Слайдер

    Популярні

    Новини по темі

    Окупована Ялта частково знеструмлена через аварію: що відомо

     • 10220 переглядiв

    У Рівному 8-річна дівчинка загинула під колесами легковика

     • 11175 переглядiв

    росія атакувала Херсон з безпілотника: поранено 34-річну жінку

     • 18942 переглядiв