ukenru
sprava-moraesa-gensek-ffu-znovu-vidvidaye-shtab-kvartiru-uyefa

"Справа Мораеса": Генсек ФФУ знову відвідає штаб-квартиру УЄФА

 • 8815 переглядiв

КИЇВ. 4 квітня. УНН. Генеральний секретар ФФУ Юрій Запісоцький відвідає штаб-квартиру УЄФА для вирішення ситуації з натуралізацією Жуніора Мораеса, передає УНН з посиланням на sport.ua.

Очікується, що чиновник відвідає штаб-квартиру УЄФА 3-4 квітня.

Нагадується, що перший візит Запісоцького у штаб-квартиру УЄФА у Ньоні відбувся 28 березня і його пов'язували з так званою "справою Мораеса".

Як писав УНН, УЄФА відкрив дисциплінарну справу щодо гри португальця за нашу збірну. Цьому передували скарги Федерації футболу Португалії та Люксембургу. Там вважають, що нападник нібито отримав українське громадянство не за правилами, не проживши для цього безперервно в Україні необхідних 5 років.

Однак, наші юристи теж розібралися у ситуації і стверджують зворотне. За словами юриста Іллі Скоропашкіна, натуралізація Мораеса сталася за всіма нормами українського законодавства і також не суперечить правилам УЄФА.

"Згідно з чинним законодавством України, громадянин України Чавес Рібейро Мораес Жуніор безперервно прожив протягом не менше п'яти років на території України і мав всі підстави грати за збірну України в міжнародному матчі. А відсутність особи в місці проживання менше шести місяців (мається на увазі гра Мораеса у Китаї - ред.), не перериває термін постійного проживання на території України з точки зору національного законодавства", - пояснив він.

Українські Національні Новини

Спорт