ukenru
sprava-mn17-slidstvo-sprostovuye-rosiysku-versiyu-pro-mistse-zapusku-raketi

Справа МН17: слідство спростовує російську версію про місце запуску ракети

 • 13406 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Нідерландська прокуратура в рамках розслідування аварії Boeing MH17 на Донбасі відкинула версію Росії про запуск ракети у районі села Зарощенське, яке у липні 2014 року контролювали ЗСУ. Про це під час засідання заявив прокурор Вард Фердінандуссе, передає кореспондент УНН.

Так, під час розслідування встановлено, що, швидше за все, ракета могла бути запущена з району села Первомайське. Однак вивчаються і альтернативні місця.

"Російська сторона наполягає, що запуск був здійснений з району села Зарощенське під Амвросіївкою, яке контролося ЗСУ. Заяву долучено до справи, а слідчі вивчили дану інформацію", - додав Фердінандуссе.

Росія на підтвердження своєї версії надала супутникові знімки місцевості від 17 липня 2014 року, проте, як уже повідомлялося раніше - вони є лише копією дуже низької якості через захмареність.

У підсумку, місце обстрілу не визначене через суперечливість доказів.

Додамо, що за словами обвинувачення, складність полягає ще і в тому, що Україна заявляє про відсутність ракет такого типу для ЗРК "Бук" на озброєнні, а Росія стверджує про зворотне.

Раніше в УНН повідомлялося, що міжнародні слідчі зверталися до приватних компаній для отримання супутникових зображень в рамках розслідування аварії Boeing на Донбасі. Також запити направлялися до Росії, США і КНР.

Нагадаємо, що сьогодні об 11:00 за київським часом суд у Нідерландах продовжив засідання, що відновилося вчора, у справі про збиття малайзійського Boeing над Донбасом 17 липня 2014 року. Слухання почалося зі слова нідерландського прокурора Тейса Бергера.

Сьогодні стало відомо, що МН17 не міг бути збитий військовим літаком.

Українські Національні Новини

Політика