ukenru
sprava-mh17-poroshenko-prokomentuvav-zayavu-niderlandiv-i-avstraliyi-pro-vidpovidalnist-rf

Справа MH17: Порошенко прокоментував заяву Нідерландів і Австралії про відповідальність РФ

 • 44194 переглядiв

КИЇВ. 25 травня. УНН. Президент Петро Порошенко доручив Міністерству закордонних справ України внести пропозиції щодо можливості приєднання до ініційованого Нідерландами і Австралією процесу переслідування РФ за збиття літака рейсу МН17. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

“Рішення Нідерландів та Австралії розпочати переслідування РФ на міждержавному рівні за збиття 17 липня 2014 р. літака Малайзійських авіаліній МН17 є надзвичайно важливим кроком на шляху забезпечення міжнародно-правової відповідальності Росії за систематичне порушення своїх міжнародних зобов’язань”, — заявив він.

За його словами, цей крок “органічно доповнить” дії України у Міжнародному Суді ООН у позові на основі Міжнародної конвенції про заборону фінансування тероризму.

“Доручив МЗС невідкладно внести пропозиції щодо можливості приєднання до ініційованого Нідерландами та Австралією процесу”, — наголосив він.

Президент закликав світ долучитися до зусиль щодо притягнення до відповідальності винних у збитті літака.

Як повідомляв УНН, Нідерланди і Австралія офіційно заявили, що вважають Росію відповідальною за збиття літака рейсу MH17.

Нагадаємо, об’єднана слідча група (JIT) з розслідування катастрофи рейса MH17 визначила, що літак був збитий самохідною установкою “Бук”, що належить 53-й бригаді з міста Курська Російської Федерації.

Літак компанії Malaysia Airlines рейсу MH17 був збитий на сході України 17 липня 2014 року. В авіакатастрофі загинули всі 298 чоловік, що перебували на борту. П’ять країн домовилися про кримінальне переслідування винних у катастрофі MH17.

Українські Національні Новини

Політика