sprava-mezhigirya-sud-rozpochav-zasidannya-schodo-zaochnogo-areshtu-yanukovicha

Справа Межигір'я: суд розпочав засідання щодо заочного арешту Януковича

 • 16374 переглядiв

КИЇВ. 19 січня. УНН. Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розпочала засідання щодо розгляду апеляційної скарги на рішення суду першої інстанції про відмову у заочному арешті колишнього президента України Віктора Януковича у справі щодо привласнення Межигір'я, передає кореспондент УНН.

"Після перерви продовжуємо судове засідання…", - сказав суддя.

Нагадаємо, ВАКС 26 жовтня 2020 року відмовив у заочному арешті Януковича, через порушення умов досудового розслідування у справі щодо привласнення Межигір'я.

Зазначимо, ще ГПУ розслідувала справу щодо заволодіння комплексом будівель резиденції "Межигір’я". У межах цієї справи було заочно повідомлено про підозру Януковичу. Пізніше справу передали до НАБУ та САП.

Як раніше повідомлялося в УНН, ще Генеральна прокуратура раніше оголошувала третьому президенту України Віктору Ющенку підозру за статтею 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою).

Слідство вважає, що Ющенко у змові з експрезидентом Віктором Януковичем перевів "Межигір’я" із підпорядкування Державного управління справами до сфери відповідальності Кабінету міністрів. Уряд після цього передав резиденцію до статуту держпідприємства "Надра України", яке вивело "Межигір’я" з державної власності на користь фіктивної донецької фірми.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Голова ОБСЄ вже у Києві: провела зустріч з Кулебою

     • 13446 переглядiв

    Меланія Трамп виступила із прощальним зверненням

     • 53430 переглядiв