ukenru
sprava-kryuchkova-surkisiv-kononenka-zavtra-chekayut-na-dopit

Справа "Крючкова-Суркісів": Кононенка завтра чекають на допит

 • 7678 переглядiв

КИЇВ. 24 квітня. УНН. У четвер, 25 квітня, у Національному антикорупційному бюро мають допитати заступника голови фракції БПП Ігоря Кононенка. Про це повідомив журналіст Олег Новіков в своєму Telegram-каналі, передає УНН.

"Нардепа Ігоря Кононенка мають 25 квітня допитати у НАБУ щодо можливої причетності до енергетичних схем на державних обленерго", - написав він.

Нагадаємо, з 2015 року Національне антикорупційне бюро України розслідує справу про розкрадання в енергетиці. Детективи НАБУ підозрюють екс-депутата Дмитра Крючкова в привласненні коштів "Запоріжжяобленерго" обсягом понад 300 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Холодницький прокоментував ймовірність перехресного допиту Крючкова і Суркісів

Але йдеться не лише про "Запоріжжяобленерго". У НАБУ кажуть, що діяльність компанії "Енергомережа", яку очолював Крючков, завдала Україні збитків у 1,4 млрд грн.

За даними журналістів "Схем", звозили кошти, виручені внаслідок корупційних схем, зокрема, і в офіс братів Суркісів. Такий висновок, принаймні, можна зробити на підставі опублікованих журналістами записів телефонних розмов між Крючковим, Кононенком, Суркісами та іншими особами.

Раніше в НАБУ повідомили, що викликали Кононенка і Суркісів на допити. Пізніше в Бюро уточнили, що вже підготували підозри особам, які фігурували в журналістському розслідуванні програми "Схеми". 

Українські Національні Новини

Економіка