ukenru
sprava-gandzyuk-sud-perenis-zasidannya-schodo-zmini-zapobizhnogo-zakhodu-mangeru-na-zavtra

Справа Гандзюк: суд переніс засідання щодо зміни запобіжного заходу Мангеру на завтра

 • 12559 переглядiв

КИЇВ. 16 червня. УНН. Печерський районний суд Києва переніс на 10:00 17 червня наступне засідання про розгляд клопотання щодо зміни запобіжного заходу голові Херсонської облради Владиславу Мангеру, який є фігурантом у справі про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк. Про це повідомляє УНН з посиланням на сторінку адвоката Мангера Дмитра Ільченка у Facebook.

За словами адвоката Ільченка, щодо клопотання були критичні зауваження, тому суддя дала прокурорам час до 10:00 середи, щоб їх виправити.

Після засідання суду чотири чоловіки у масках з нашивками СБУ без пред'явлення будь-яких документів посадили Владислава Мангера у машину і відвезли у невідомому напрямку, заявив Ільченко з посиланням на іншого адвоката Мангера Андрія Мурашкіна.

Пізніше Дмитро Ільченко повідомив на своїй сторінці у Facebook, що Мангера відвезли до так званого СІЗО СБУ.

Як повідомлялося раніше, Печерський районний суд Києва відмовив у відводі судді Тетяни Ільєвої від розгляду клопотання про зміну запобіжного заходу голові Херсонської облради Владиславу Мангеру, який є фігурантом у справі про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк. Про це УНН повідомив адвокат Мангера Дмитро Ільченко.

На питання, чи суд не задовільнив відвід судді, Ільченко відповів: “Так”.

Також він повідомив, що суд прийняв рішення про розгляд справи в закритому режимі.

Нагадаємо, у Печерський районний суд Києва 16 червня доставили голову Херсонської обласної ради Владислава Мангера, фігуранта справи про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк, для розгляду клопотання про зміну запобіжного заходу щодо нього. Під час засідання сторона захисту заявила відвід судді цього суду Тетяні Ільєвій, яка мала розглядати клопотання.

Раніше у справі вбивства активістки Катерини Гандзюк близько 7-ї ранку було затримано голову Херсонської облради Владислава Мангера.

Як повідомляв УНН, суд дозволив затримати Мангера.

Нагадаємо, голові Херсонської облради Владиславу Мангеру зачитали ухвалу суду про привід на судове засідання. Водночас лікарі надали довідку про те, що Мангера не можна транспортувати у зв’язку з погіршенням його стану здоров’я.

Зазначимо, напередодні активісти повідомили про те, що Мангер прибув до Херсонського обласного кардіологічного диспансеру.

Раніше УНН писав, що Офіс Генерального прокурора завершив розслідування у справі щодо вбивства громадської активістки Катерини Гандзюк за підозрою голови Херсонської облради Владислава Мангера та Олексія Москаленка (Левіна). 12 червня стало відомо, що прокурор відновив досудове розслідування щодо Мангера та Левіна.

Напад на Гандзюк стався 31 липня 2018 року: жінку облили сірчаною кислотою у Херсоні.

Гандзюк зазнала хімічних опіків понад 30% тіла. 4 листопада стало відомо про смерть Гандзюк після 3-х місяців лікування.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП