ukenru
sportsmeni-z-rf-ta-bilorusi-zmagatimutsya-na-chempionati-svitu-z-boksu-pid-svoyimi-praporami

Спортсмени з рф та білорусі змагатимуться на Чемпіонаті світу з боксу під своїми прапорами

 • 1123654 переглядiв

КИЇВ. 16 березня. УНН. Спортсмени з росії та білорусі змагатимуться на Чемпіонаті світу з боксу серед жінок, що проходить в Індії, зі своїми прапорами та національною символікою, пише УНН, посилаючись на Reuters.

Деталі

Крім цього, національні збірні двох країн також зареєстровані під своїми прапорами в офіційному списку змагань Міжнародної боксерської асоціації (IBA), у якому зареєстровано 12 росіян і шість спортсменів з ділорусі на змаганнях 15-26 березня в Нью-Делі.

IBA, яку очолює російський бізнесмен Умар Кремльов, минулого року зняла санкції з двох країн і дозволяє їхнім спортсменам змагатися у звичайному режимі.

"Вони повинні брати участь. Це не має бути якийсь привілей, який надається залежно від обставин. Кожна міжнародна асоціація повинна мати ці стандарти", – заявив Кремльов у коментарі Reuters.

Доповнення

Білоруські та російські спортсмени були відсторонені від багатьох міжнародних змагань, після того, як рік рф здійснила повномасштабне вторгнення в Україну. У деяких видах спорту, де їм все ще дозволили змагатися, вони роблять це без своїх національних прапорів чи гімнів.

Міжнародний олімпійський комітет теж запровадив санкції проти росії та білорусі, але не повністю виключив їхніх спортсменів з Олімпійських ігор через побоювання повернення до бойкоту часів холодної війни. У січні вони визначили шлях для учасників з двох країн, щоб заробити олімпійські місця через азіатську кваліфікацію та змагатися як нейтральні спортсмени в Парижі наступного року.

Нейтральні спортсмени не вважаються представниками своїх націй, і їхні успіхи не супроводжуються вивішуванням прапорів чи виконанням національних гімнів.

Як повідомляли ЗМІ, збірна України з боксу не виступатиме на чемпіонатах світу серед жінок та чоловіків у 2023 році через допуск до змагань атлетів з росії та білорусі, які мають брати участь під своїми прапорами.

Нагадаємо

Лондон закликав спонсорів Ігор-2024 підтримати недопуск спортсменів із рф і білорусі на Олімпіаду. МОК зажадав від британського уряду поважати автономію спорту.

Українські Національні Новини

Спорт