spodivayusya-vdastsya-poyednuvati-neytralitet-makron-pro-pozitsiyu-parlamentu-shveytsariyi-z-reeksportu-zbroyi-v-ukrayinu

"Сподіваюся, вдасться поєднувати нейтралітет" - Макрон про позицію парламенту Швейцарії з реекспорту зброї в Україну

 • 13499 переглядiв

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Президент Франції Еммануель Макрон під час візиту до Швейцарії заявив, що оптимістично дивиться на поєднання нейтралітету Швейцарії та можливості реекспорту зброї, пише УНН з посиланням на швейцарське видання Watson.

Цитата

"Попри традицію нейтралітету та тому, що це сумісно, Швейцарія ухвалила чіткі та сміливі рішення щодо санкцій. Підтримка України не повинна слабшати. (...) росія не може виграти цю війну. Я сподіваюся, що нам вдасться поєднувати нейтралітет Швейцарії та можливість реекспорту зброї", - сказав Еммануель Макрон на запитання про відмову федеральної ради Швейцарії дозволити реекспорт зброї в Україну.

Деталі

Як оцінило швейцарське видання Blick, Макрон "оптимістично дивиться на те, що швейцарський парламент схвалить реекспорт зброї в Україну".

Як зазначається, він вказав, що його європейський оборонний проект також включає двосторонні угоди щодо виробництва озброєнь та оперативної сумісності збройних сил двох країн.

Нагадаємо

У червні парламент Швейцарії провалив закон про реекспорт зброї в Україну. Ідеться про законопроєкт, що дозволяє третім країнам передавати Україні зброю швейцарського виробництва.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    На Херсонщині посилили “сухий закон” у прибережній зоні

     • 13346 переглядiв