spochatku-poperedzhennya-potim-shtraf-ruban-pro-perevirki-v-kiyevi-prodazhu-aromatizovanikh-sigaret-ta-ridin-do-elektronnikh-sigaret

Спочатку попередження, потім штраф: Рубан про перевірки в Києві продажу ароматизованих сигарет та рідин до електронних сигарет

 • 618976 переглядiв

КИЇВ. 11 липня. УНН. У Києві сьогодні проводяться заходи державного контролю по всім суб'єктам, які продають ароматизовані сигарети та рідин до електронних сигарет. Наразі, щоправда, перевіряючі обмежуються попередженням. Про це журналісту УНН повідомив начальник Головного управління Держпродспоживслужби в місті Києві Олег Рубан.

Цитата

«З березня почалося інформування суб'єктів господарювання щодо заборони реалізації куріння кальянів, тютюнопаління та вживання з 11 липня ароматизованих сигарет (та рідин до електронних сигарет – ред.). Всі суб'єкти проінформовані й сьогодні знаходиться під державним контролем на етапі інформування та попередження», - розповів Рубан.

За його словами, перший крок, який буде застосовано при виявленні реалізації заборонених речей - це попередження, другий – штрафні санкції. Третій крок – штрафні санкції та вилучення з реалізації товару.

Рубан нагадав, що наразі заборонено саме продаж електронних пристроїв, електронних сигарет, ароматизованого тютюну та рідин до електронних сигарет. Також він зазначив, IQOS не заборонено продавати. Рубан додав, що не можна допродавати ароматизовані сигарети та рідини до електронних сигарет.

Доповнення

З 11 липня 2023 року, відповідно до ухваленого антитютюнового Закону № 1978-IX, набуває чинності заборона реклами електронних пристроїв для куріння (як електронних сигарет, так і пристроїв для нагрівання тютюну) і заборона продажу ароматизованих сигарет та рідин до електронних сигарет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заборона курити IQOS та одноразові сигарети в громадських місцях: нардеп розповів про деталі обмежень

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Населення ЄС почало зростати через міграцію

     • 512475 переглядiв