ukenru
spiymani-na-bagatomilyonnikh-zbitkakh-skilki-povernuli-derzhavi-ekszastupnik-ministra-ta-golova-derzhsluzhbi-zaynyatosti

Спіймані на багатомільйонних збитках: скільки повернули державі ексзаступник міністра та голова держслужби зайнятості

 • 12528 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. Державним бюро розслідувань України було викрито злочини, внаслідок яких державі було завдано збитків у розмірі двох мільярдів гривень у 2020 - 2021 роках. Серед обвинувачених - колишні заступник міністра, керівник Держслужби зайнятості і глава одного з держагентств. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу відомства.

Колишній заступник міністра з питань надзвичайних ситуацій

Так, колишнього заступника міністра з питань надзвичайних ситуацій судитимуть за статтею про зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки. За даними слідства, в результаті його махінацій з нерухомістю держава втратила 23,7 млн ​​грн. Обвинувальний акт у кримінальному провадженні направлено до суду для розгляду по суті.

Ексвиконувач обов’язків голови Державної служби зайнятості України та його пособник

Ще одна справа стосується колишнього виконувача обов'язків голови Державної служби зайнятості України та його пособника, яких судитимуть за шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах. Вони вимагали та отримали з керівництва приватного підприємства "відкати" за тендером у розмірі 800 000 гривень. До протиправної схеми причетні також заступник керівника Департаменту - начальник управління Держслужби зайнятості і приватна особа в якості посередника. Обвинувальний акт у кримінальному провадженні направлено до суду для розгляду по суті, а 800 тис. грн заарештовані.

Керівник одного із державних агентств України

Також глава одного з державних агентств України підозрюється в незаконному поводженні з радіоактивними матеріалами. В результаті дій чиновника, за версією слідства, державі завдано матеріальних збитків у сумі понад 2 мільйони 753 тисячі гривень. Наразі досудове розслідування в зазначеному кримінальному провадженні завершено, виконуються вимоги статті, а 2 мільйони 753 тисячі гривень повернуто і відшкодовані державі.

Учасники ОЗГ

6 учасників ОЗГ підозрюються у заволодінні організованою групою коштами державного бюджету в особливо великих розмірах під час виконання будівельних робіт об’єктів військової інфраструктури (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 366, ч. 2 ст. 367, ч. 3 ст. 426 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи замовника робіт, генпідрядника та субпідрядника діючи організованою групою внесли до первинних облікових документів недостовірні відомості про завищені обсяги та вартість робіт під час будівництва об’єктів військової інфраструктури та заволоділи чужим майном – бюджетними коштами в особливо великому розмірі на загальну суму 11 169 994,25 грн.

Слідчими накладено арешт на рухоме та нерухоме майно 6 підозрюваних.

В ході досудового розслідування відшкодовано спричинені матеріальні збитки на загальну суму 2 962 979,92 грн.

Доповнення

Державне бюро розслідувань України відкрило кримінальне провадження у зв’язку із смертю трьох українських військовослужбовців на підконтрольній урядові території в районі Новолуганського.

Правоохоронці Харкова викрили та затримали двох адвокатів, які обіцяли посприяти у працевлаштуванні до Державного бюро розслідувань за 15 тис доларів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП