ukenru
spivrobitniki-s-group-mayut-ofitsiyno-zayaviti-pro-porushennya-yikh-trudovikh-prav-ekspert

Співробітники S.Group мають офіційно заявити про порушення їх трудових прав - експерт

 • 8862 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. Співробітники S.Group повинні відстоювати свої трудові права в межах чинного законодавства. Для цього, окрім скарг в Інтернеті, варто офіційно звернутися до відповідних контролюючих органів. Таку думку у коментарі УНН висловив експерт з питань соціальної політики, народний депутат минулих скликань Андрій Павловський.

Нагадаємо, працівники снекової компанії S.Group, що належить до сімейного бізнесу народного депутата Сергія Рибалки, нарікають на умови праці. Зокрема, вони повідомили про те, що компанія порушує законодавство в частині нарахування та виплати їм лікарняних. Також, співробітники скаржаться на відсутність офіційного працевлаштування та борги по зарплаті. Відповідні відгуки чинних та вже звільнених працівників S.Group оприлюднені на порталі відгуків співробітників про компанії "Всередині".

Тож, коментуючи оприлюднену інформацію, Павловський закликав співробітників S.Group не боятися доводити почату справу до кінця та вимагати поновлення їх прав.

"Я підтримую громадську активність. Це дуже добре, коли люди діляться своєю бідою у соціальних мережах, на відповідних порталах. Але це можна розцінювати не більше, аніж як прояв громадської активності. З юридичної точки зору, контролюючі органи не зобов'язані реагувати на такі скарги.

Я раджу обманутим співробітникам, екс-співробітникам звернутися із офіційною заявою до правоохоронних органів. Вони її зареєструють і будуть розслідувати такі справи по суті. Потрібно відстоювати свої права", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У снековій компанії Рибалки 70% співробітників офіційно не оформлені

Павловський уточнив, що за невиплату зарплати в Україні передбачена фінансова, адміністративна та кримінальна відповідальність.

"Йдеться про ті випадки, коли роботодавець не платить зарплату працівнику більше ніж як 2 місяці. Тоді треба йти у прокуратуру, писати відповідну заяву і клопотати про відкриття провадження", - зазначив він.

Як писав УНН, за повідомленнями співробітників, на підприємствах родини Рибалки не платять лікарняних.

Крім того, представники підприємства на порталі відгуків "Всередині" повідомили про те, що S.Group працює в окупованому Криму, а відповідно сплачує податки на користь окупаційної російської влади

Українські Національні Новини

Політика