ukenru
spivrobitniki-fsb-verbuyuyut-ukrayintsiv-pid-chas-vidvidennya-aneksovanogo-krimu-sbu

Співробітники ФСБ вербуюють українців під час відвідування анексованого Криму - СБУ

 • 8906 переглядiв

КИЇВ. 4 листопада. УНН. Контррозвідники встановили, що співробітники Прикордонного управління ФСБ РФ у Республіці Крим примушують українських громадян, які регулярно відвідують тимчасово анексовану територію півострова, давати згоду на конфіденційне співробітництво. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресцентр СБУ.

"Основне завдання, яке ставить російська спецслужба, збір інформації стосовно співробітників СБУ, прикордонників та військовослужбовців ЗС України, що виконують завдання поблизу адміністративного кордону з Кримом. Такі пропозиції насамперед надходять громадянам України, які працевлаштувались на окупованому півострові та регулярно перетинають адміністративний кордон, а також приватним перевізникам. Куратори вимагають від них на конфіденційній основі збирати розвіддані", - сказано у повідомленні.

Так, інформація використовується російськими спецслужбами для вербувальних підходів до українських військовослужбовців та правоохоронців. Форми та методи "роботи" ПУ ФСБ РФ у Криму однотипні для всієї структури ФСБ РФ. Це штучне створення компрометуючих ситуацій, шантаж, погрози, залякування, фізичний і психологічний тиск.

Активно використовуються погрози щодо винесення постанови про заборону в’їзду на півострів. Контррозвідка також встановила, що найзавзятішим вербувальником українських громадян є співробітник оперативно-розшукового відділу ПУ ФСБ РФ у Республіці Крим Батталов Алмаз Мубарякович, 26.05.1982 року народження, уродженець міста Баймак, Республіка Башкортостан, РФ.

"Він безпосередньо здійснює фільтраційні заходи на пункті пропуску "Джанкой". Встановлено, що цей чекіст є прихильником сталінських часів та не цурається у своїй роботі найбрудніших методів", - додається у повідомленні.

Як раніше писав УНН, СБУ повідомила про спроби вербування раніше засуджених громадян України з боку так званих "МДБ Л/ДНР", яких передають із колоній на тимчасово окупованих територіях до українських пенітенціарних установ для подальшого відбування покарання.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП