spilni-navchannya-z-rosiyeyu-ta-kitayem-u-mzs-zaklikali-par-ne-zaokhochuvati-podalshu-agresiyu-rf

Спільні навчання з росією та Китаєм: у МЗС закликали ПАР не заохочувати подальшу агресію рф

 • 1029936 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Україна глибоко занепокоєна проведенням в Південно-Африканській Республіці спільних військово-морських навчань із росією, а також Китаєм. У МЗС закликали ПАР не заохочувати подальшу агресію рф. Про це повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко, передає УНН з посиланням на МЗС.

Цитата

«Україна глибоко занепокоєна проведенням в Південно-Африканській Республіці спільних військово-морських навчань із російською федерацією, а також Китаєм. У навчаннях бере участь російський фрегат, маркований символами «Z» та «V», під якими нині російська армія скоює воєнні злочини та злочини проти людяності в Україні», - заявив Ніколенко.

За його словами, російський корабель несе ракети такого ж типу, які використовуються для вбивства цивільних громадян та знищення критичної інфраструктури в українських містах і селах.

«Ми глибоко розчаровані, що в той час, коли міжнародна спільнота засуджує російську агресію, зокрема країни Африки, і посилює ізоляцію рф задля припинення війни, південноафриканська влада переймає досвід російської воєнної машини», - зазначив Ніколенко.

Він зауважив, що верх цинізму полягає в тому, що маневри розпочинаються навколо 24 лютого – в день, коли рік тому росія розв’язала війну, незнану в Європі з часів Другої світової війни.

«Закликаємо Південно-Африканську Республіку не заохочувати подальшу агресію росії та її почуття безкарності, а також стати на захист основоположних принципів міжнародного права та Статуту ООН», - сказав Ніколенко.

Доповнення

росія випробує ракету на навчаннях з Китаєм та ПАР.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    США розширили та посилили санкції проти росії

     • 1178577 переглядiв

    Зеленський подякував Байдену за нові пакети допомоги

     • 836280 переглядiв