spilna-ukrainsko-brytanska-platforma-techbridge-vidkryie-dodatkove-finansuvannia-dlia-ukrainskykh-kompanii-ta-startapiv-fedorov

Спільна українсько-британська платформа TechBridge відкриє додаткове фінансування для українських компаній та стартапів – Федоров

 • 43094 переглядiв

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров та новопризначений посол Великої Британії Мартін Харріс обговорили поточні проекти урядів двох країн, зокрема залучення інвестицій в ІТ та створення платформи TechBridge для підтримки ІТ-сектору та технологічного бізнесу. Про це повідомляє УНН із посиланням на Telegram-сторінку Михайла Федорова. 

Посилюємо стратегічне партнерство — зустрівся з новопризначеним послом Великобританії в Україні Мартіном Харрісом. Обговорили поточні проєкти Мінцифри з Урядом Британії та перспективні напрями співпраці. 

– повідомив Михайло Федоров у своєму телеграм-каналі.

Деталі

Серед головних тем обговорення створення та запуск найближчим часом платформи UA-UK TechBridge:  стартапи та компанії зможуть залучати додаткове фінансування від британських інвесторів на розвиток і масштабування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна наближається до фінальної стадії з ухваленням закону про нацменшини за вимогами ЄС - Немчінов

Також на зустрічі була розглянута тема Штучного інтелекту.

На початку листопада пройшов перший глобальний АІ Safety Summit. Підписали декларацію Блетчлі про безпечність використання ШІ, продовжимо працювати над регулюванням технології. – повідомив міністр цифрової трансформації. – повідомляє керівник Мінцифри.

Щодо угоди про цифрову торгівлю, яка була підписана у березні цього року, зазначається, що це дасть змогу українському бізнесу краще працювати на британському ринку:  за допомогою електронних транзакцій, цифрових підписів та електронних контрактів.

Федоров нагадує, що Україна стала другою країною у світі, після Сингапуру, яка уклала Угоду про цифрову торгівлю з Великобританією.

Також на зустрічі обговорено результати проекту "Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS", завдяки якому здійснено запуск Дії, программ єВідновлення та проведено цифрову реформу будівництва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сенаті США представили законопроект про конфіскацію активів рф для допомоги Україні: Шмигаль відреагував

Ігор Тележніков

Технології

    Популярні

    Новини по темі

    "Ми знищимо ХАМАС": Нетаньяху після зустрічі з Блінкеном

     • 27963 переглядiв