ukenru
spiker-senatu-polschi-spodivayetsya-na-pidpisannya-dudoyu-zakonu-iz-zaboronoyu-banderizmu

Спікер сенату Польщі сподівається на підписання Дудою закону із забороною "бандеризму"

 • 16966 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Спікер сенату Польщі Станіслав Карчевський сподівається на підписання президентом Анджеєм Дудою змін до закон про Інститут національної пам'яті Польщі, що передбачають покарання за звинувачення поляків у Голокості, а також за пропаганду "бандерівської" ідеології. Про це УНН повідомляє з посиланням на RMF 24.

"Я сподіваюся, що (президент Анджей Дуда) підпише цей законопроект, а дата, коли президент повинен прийняти рішення, - 21 день", - сказав С.Карчевський.

Зміни до закону про ІНП, прийняті в четвер сенатом Польщі, відправляться на стіл президента. В А.Дуди буде 21 день, щоб вирішити, що з ним робити. У нього є три варіанти: він може підписати його, накласти на нього вето або звернутися до конституційного суду щодо конституційності закону.

Польські сенатори ухвалили поправки до закону без змін, хоча це викликало реакцію в Ізраїлі, США та Україні. Закон передбачає покарання будь-кого, хто публічно і проти фактів покладає на польський народ відповідальність за злочини, вчинені Третім Рейхом або інші злочини проти людяності, миру і військові злочинів зокрема.

Ізраїль вважає, що положення закону будуть перешкоджати "висловлюванню правди про Голокост". Парламент Ізраїлю хоче прийняти закон, згідно з яким новий закон Польщі можна розглядати як спробу заперечити Голокост. Сполучені Штати відзначили, що закон про ІНП може представляти загрозу для свободи слова.

Українські Національні Новини

Новини Світу