ukenru
spetssluzhby-rf-vymaniuiut-personalni-dani-u-rodyn-viiskovopolonenykh-lubinets

Спецслужби рф виманюють персональні дані у родин військовополонених – Лубінець

 • 24380 переглядiв

Російські спецслужби намагаються дізнатись персональні дані у родин військовополонених і зниклих безвісти, обіцяючи "допомогти" знайти їхніх близьких.

Спецслужби країни-агресора намагаються виманити у родин військовополонених і зниклих безвісти їх персональні дані в обмін на нібито "допомогу" у пошуку близьких. Про це попередив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець, передає УНН із посиланням на заяву Лубінця у Telegram-каналі.

Деталі

За словами Лубінця, ворог вдається до різних підступних методів, аби отримати у родин військовополонених і зниклих безвісти будь-яку інформацію.

Останнім часом російські спецслужби через численні Telegram-канали обіцяють родинам військовополонених і зниклих безвісти знайти їхніх близьких. Натомість просять надати персональні дані та інші відомості. За такою ж схемою орудують шахраї, щоб виманити гроші та нажитися на людському горі

- вказав Лубінець.

Омбудсман закликав не розголошувати ніякі особисті дані аби не нашкодити близьким, які в полоні чи зникли безвісти. Йдеться про адреси проживання, номери телефонів та інші контакти, ПІБ військовослужбовця, звання, позивний, номер бригади, частини, місце дислокації, фото, відеоматеріали, профілі соцмереж тощо.

"Зважаючи на підступність ворога, родинам військовополонених і зниклих безвісти наполегливо рекомендую бути обачними, ігнорувати будь-які сторонні та неофіційні повідомлення, а про підозрілі випадки повідомляти правоохоронні органи. Пам’ятайте! Пошуками ваших рідних безкоштовно займаються лише уповноважені державою органи", - додав Лубінець.

Обговорили захист прав українських полонених у рф: Лубінець зустрівся з турецьким колегою 26.03.24, 14:40 • [views_0]

Тетяна Краєвська

Суспільство