ukenru
spetssluzhbi-neytralizuvali-naynebezpechnishu-shkidlivu-programu-v-sviti

Спецслужби нейтралізували "найнебезпечнішу шкідливу програму в світі"

 • 27723 переглядiв

КИЇВ. 31 січня. УНН. Правоохоронці кількох країн провели спільну операцію завдяки якій була відключена мережу, яка розповсюджувала, за їхніми словами, "найнебезпечнішу шкідливу програму в світі", про це УНН пише з посиланням на CNN.

Деталі

Шкідлива програма Emotet, про яку йде мова, отримала доступ до комп'ютерів користувачів через заражені вкладення електронної пошти, включаючи документи, які нібито є "рахунками, повідомленнями про доставку та інформацією про COVID-19", йдеться в заяві європейського поліцейського агентства Europol, яке координувало зусилля.

Повідомляється, що мережа складається з сотень серверів по всьому світу.

За даними Агентства з кібербезпеки і безпеки інфраструктури США (CISA), минулого року Emotet активно використовувався для отримання доступу до інформації органів влади, що зробило це шкідливе ПЗ одним з найнебезпечніших в світі.

Європол закликав інтернет-користувачів оновити антивірусні інструменти своїх пристроїв і проявляти більшу обережність, щоб не стати жертвою атак шкідливого ПЗ.

"Користувачі повинні ретельно перевіряти свою електронну пошту і уникати відкриття повідомлень, а особливо  вкладень від невідомих відправників", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти рекомендують: якщо на вашому смартфоні є ці програми - видаліть їх негайно

Українські Національні Новини

Технології