ukenru
spetsoperatsiya-ukrayini-britaniyi-ta-polschi-40-obshukiv-180-kg-tyutyunu-4-pidozryuvanikh

Спецоперація України, Британії та Польщі: 40 обшуків, 180 кг тютюну, 4 підозрюваних

 • 12131 переглядiв

КИЇВ. 9 липня. УНН. В результаті спільної операції правоохоронців України, Британії та Польщі зі знешкодження одної з найбільших організованих злочинних груп, яка займалась постачанням контрафактних цигарок до країн ЄС, було повідомлено про підозру 4 особам. Про це заявив директор Державного бюро розслідувань Роман Труба під час брифінгу в Києві, передає кореспондент УНН.

"За матеріалами СБУ, а також за матеріалами, наданими податковою і митною службами Великобританії та спецслужбою республіки Польща, Стало відомо не лише про те, що група осіб виготовляє незаконно тютюнові вироби, але і також те, що ця продукція переміщується через державний кордон України як контрабанда. Саме це стало підставою вважати, щодо можливої причетності до скоєння цих злочинів працівників фіскальної служби, прикордонної, а також митників. Слідчими ДБР спільно з колегами з ГПУ та СБУ протягом 3-4 липня цього року було проведено біля 40 обшуків", - зазначив він.

Зі слів керівника ДБР, під час проведення цих обшуків було виявлено та вилучено: обладнання для виробництва тютюнових виробів, поліграфічне обладнання для пакування незаконно виготовлених сигарет, більше 180 кг тютюну, понад 2 млн сигарет різних торгівельних марок, а також понад 2800 пачок відповідних сигарет.

Всі вилучені предмети на даний час скеровані на експертизу, зауважив він.

"Наразі оголошено підозру 4 особам за незаконне виготовлення та зберігання з метою збуту тютюнових виробів організованою групою осіб. Це частина 3 статті 128 та частина 1,2 статті 204 Кримінального Кодексу України. На теперішній час ДБР направляє всі зусилля для встановлення можливої причетності до цього злочину працівників ДПСУ та ДФС . Адже однозначно, що безперешкодне переміщення контрафактної продукції через кордон не могло відбутись без участі митників та прикордонників", - сказав Труба.

Як повідомляв УНН, правоохоронці України, Британії та Польщі знешкодили потужну злочинну групу

Українські Національні Новини

Кримінал та НП